Caraş-Severin, Romania

MĂURENI – Distanţa rutieră dintre cele două municipii va scădea considerabil după reabilitarea drumului comunal Şoşdea-Tormac, de şase kilometri, iniţiativă aflată deja în faza licitaţiei.

În urmă cu doi ani, Brian Filimon, primarul comunei Măureni, ne vorbea despre un proiect îndrăzneţ, pe care-l dorea pus pe picioare, prin fonduri guvernamentale, prin Compania Naţională de Investiţii. Era vorba despre „nouă kilometri de asfalt, ne dorim din tot sufletul să-l putem duce la bun sfârşit, după cum spera atunci edilul. Vorbim despre străzi adiacente, jumătate din kilometri sunt în Măureni, jumătate în Şoşdea. Facem toate demersurile şi pentru tronsonul de drum Şoşdea-Tormac, care e un proiect pe care ni-l dorim cu toţii. E foarte important, întrucât scurtăm foarte mult deplasarea înspre Timişoara şi Lugoj. Plus că oamenii sunt foarte interesaţi, e o piaţă foarte mare la Tormac. Putem lega foarte uşor, pe partea noastră, aici, Caraşul de Timiş. Fac referire la acest proiect pentru a cărui realizare comunitatea noastră se luptă de foarte mult timp. Tronsonul de drum are vreo trei kilometri care aparţine de noi, de comunitatea noastră, fiind drum comunal. Ceilalţi trei kilometri aparţin de Timiş, în special din Tormac“.

Primarul Brian Filimon ne-a dat vestea cea bună, spunând că la Măureni sunt în derulare mai multe proiecte cu finanţare guvernamentală sau europeană. Pe listă apare asfaltarea celor nouă kilometri de drum din Măureni şi Şoşdea – iniţiativă în cazul căreia s-a dat deja ordinul de începere a lucrărilor –, dar şi de reabilitare a drumului comunal Şoşdea-Tormac, proiect aflat în procedură de licitaţie. Potrivit edilului, drumul de şase kilometri pentru care a fost câştigată o finanţare de 3,1 milioane de lei, ar putea scurta calea spre Timişoara cu o distanţă considerabilă.

2 Comments

  1. Excelent. Acum dacă ați mai face și centura Bocșei, ar fi cu adevărat ceva.

  2. Legat de accesul mai facil spre Timișoara. Cel mai scurt drum către aeroport este la ora actuală cel prin Berzovia-Buzias. Ar trebui doar cârpite craterele de pe porțiunea Vermeș până la granița cu județul Timiș și ar fi totul perfect.

Adaugă comentariu