Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Instituirea codului portocaliu a atras după sine, la Reşiţa, o serie de măsuri, printre care şi deschiderea de puncte anti-caniculă.

„Alături de colegii de la serviciul situaţiilor municipale de urgenţă, am constituit două puncte de prim ajutor în Parcul Tricolorului din zona nordică, din Govândari, şi, bineînţeles, în piaţa administrativă a oraşului, acolo unde vom asigura, pe lângă asistenţă medicală, şi apă plată în aceste două zile când avem de-a face cu o nouă perioadă de cod portocaliu. Noi suntem pregătiţi pentru situaţia în care acest cod portocaliu se va prelungi şi pentru celelalte zile ale săptămânii”, a precizat primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu.

În urma atenţionării de cod portocaliu emisă de meteorologi pentru mai multe judeţe ale ţării, inclusiv Caraş-Severin, intrată în vigoare luni, 29 iulie, autorităţile reşiţene au instituit mai multe măsuri, fiind anunţate temperaturi de peste 40 de grade Celsius şi un indice de confort termic temperatură-umiditate peste pragul critic de 80 de unităţi.

„Astfel, la nivelul municipiului sunt amenajate două puncte de prim-ajutor. Unul este amplasat în căsuţa numărul 6 din Centrul Civic, iar celălalt se află în căsuţa numărul 10 din Parcul Tricolorului. Programul de funcţionare este de la 11.00 la 18.00. Punctele de prim-ajutor sunt dotate cu dozatoare cu apă, aer condiţionat şi paturi, iar asistenţa medicală va fi asigurată de un cadru medical din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului şi de voluntari de la Crucea Roşie Caraş-Severin. În intervalul orar 11.00-18.00 se va asigura permanenţa la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi la Direcţia de Asistenţă Socială care are, de asemenea, astfel de atribuţii în cazul persoanelor imobilizate aflate în evidenţa instituţiei”, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

În această perioadă, autorităţile reşiţene le recomandă cetăţenilor să evite, pe cât posibil, deplasarea în aer liber între orele 11.00 şi 18.00.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu