Caraş-Severin, Romania

HERCULANE – Consiliul Local Băile Herculane a aprobat propunerea de încetare a mandatului lui Doru Coșei, după ce acesta ar fi lipsit de la mai multe ședințe.

Propunerea de încetare a mandatului lui Doru Coșei a venit chiar de la colegul de partid, primarul Cristian Miclău: „Domnul consilier Doru Coşei, care este colegul nostru la PNL, a avut patru şedinţe ordinare la care a lipsit. În consecinţă, cu părere de rău, conform Legii 215, care este în vigoare, respectiv Legea aleşilor locali, a trebuit să informăm Consiliul că a avut patru absenţe şi, automat, Doru Coşei şi-a pierdut calitatea de consilier. Practic, în urma absenţelor de la mai mult de trei şedinţe consecutive se retrage calitatea de consilier local“.

Contestatar al președintelui PNL CS, Marcel Vela și unul din cei mai vehemenți susținători ai primarului de Moldova Nouă, Adrian Torma, exclus recent din partid, Doru Coșei anticipase această decizie, conform declarațiilor făcute în presă acum câteva zile. Coșei susține că are adeverințe medicale pentru absențele din Consiliul Local, acestea nefiind însă luate în seamă de colegii consilieri. Cel mai probabil, Coșei va contesta HCL-ul prin care i s-a încetat mandatul.

L.A.