Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – Scrisul, pasiunea de o viaţă şi modul de exprimare a medicului pediatru Felicia Galu.

E greu să te smulgi dintr-o stare pentru ca apoi să intri în altă stare şi să poţi să şi creezi. Susţine asta d-na Felicia, căreia lucrul cu copiii i-a acaparat timpul într-o asemenea măsură încât cu greu s-a putut dedica pasiunii. Şi totuşi scrie de când se ştie, a scris atunci când munca şi starea sufletească i-au lăsat portiţe deschise spre lumea literelor.

Aşa s-a născut cartea picăturilor, adică romanul „Când stelele cad” pe care Felicia Galu l-a lansat recent la Centrul „Banatica” din Reşiţa. „Cartea este o incursiune în viaţa unei femei în trei etape ale vieţii, o zbatere între aspiraţia spre iubire şi responsabilităţi. Personajul îşi pune multe întrebări şi trece prin experienţe de viaţă din care învaţă mai mult sau mai puţin”, îşi descrie autoarea propriul roman pentru care nu vede o continuare. Însă nu exclude posibilitatea unui al doilea roman, dacă timpul îi va lăsa suficiente portiţe.

Mesajul Feliciei Galu este că trebuie să învăţăm din ceea ce trăim. Pe tineri îi îndeamnă să facă ceea ce simt şi să se informeze de unde consideră de cuviinţă. „Tinerii sunt mult mai maleabili şi au o forţă de pătrundere care le dă posibilitatea de a se informa mult mai bine”, a încheiat medicul originar din localitatea Pesac, judeţul Timiş.