Caraş-Severin, Romania

VALEA CERNEI – Ploaia a făcut ca intervenţia pentru stingerea unui incendiu izbucnit în Parcul Naţional Domogled să fie pusă în aşteptare.

16 pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“ al judeţului Caraş-Severin, alături de mai mulţi reprezentanţi ai Ocolului Silvic Băile Herculane, au dat startul, duminică, intervenţiei pentru stingerea unui incendiu de litieră izbucnit în Parcul Naţional Domogled – zona Valea Cernei, unitatea parcelară 5 aparţinând Ocolului Silvic Băile Herculane.

„Incendiul se manifestă într-o zonă greu accesibilă, foarte abruptă, nefiind posibilă intervenţia cu ajutorul autospecialelor. Pompierii militari şi reprezentanţii Ocolului Silvic au parcurs mai mulţi kilometri pe jos până la locul incendiului şi acţionează cu mijloace de primă intervenţie. La solicitarea inspectoratului nostru, a venit în sprijin şi un elicopter SMURD de la Arad cu ajutorul căruia reprezentanţi ai inspectoratului nostru şi ai Ocolului Silvic Băile Herculane au executat o misiune de recunoaştere aeriană, pentru a efectua o primă estimare a suprafeţei afectate de incendiu. Se pare ca ar fi vorba de aproximativ 15 ha“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Ploaia de luni dimineaţă a pus însă operaţiunile de intervenţie în aşteptare. „Forţele noastre sunt concentrate, încă de la ora 8.00, la Băile Herculane, alături de lucrători din cadrul Ocolului Silvic, dar deocamdată plouă. După încetarea ploii, se vor efectua recunoaşteri în teren pentru a evalua situaţia şi, în funcţie de aceasta, se va stabili modul ulterior de acţiune“, ne informează ISU „Semenic“.