Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La Deva s-au desfăşurat recent întrecerile ediţiei a XXVI-a a „Cupei Cetăţii“ la şah clasic pentru seniori.

S-a jucat în sistem elveţian, open general, cu nouă runde, pe durata a şapte zile, turneul fiind înregistrat la Federaţia Internaţională de şah. Printre cei 51 de competitori, o parte dintre ei maeştri internaţionali, s-au aflat şi doi reşiţeni, Luminiţa Dana Munteanu şi mult mai tânărul David Datcu Goiceanu, de la Muncitorul Reşiţa, una din marile speranţe ale şahului din Caraş-Severin.

Acesta din urmă a avut şi o evoluţie apreciabilă, acumulând 5 puncte, situându-se, în clasamentul general, pe locul 19, la egalitate cu locul 16. În timp ce Luminiţa Dana (Talbot Reşiţa) a obţinut 4,5 puncte, ocupând locul 27, la egalitate cu locul 24.

„În urma acestui rezultat, David Datcu Goiceanu a acumulat şi 20,5 puncte la ratingul său internaţional ELO, ceea ce este mai mult decât apreciabil, pentru vârsta lui, a precizat ing. Valeriu Grozav, maestru al sportului, cel care s-a ocupat o bună perioadă de timp de pregătirea sportivului. Turneul a fost câştigat de maestrul internaţional Nestor Andrei Cioară, legitimat la Clubul Sportiv Universitar Ploieşti, cu 7,5 puncte“.

Adrian Roman

Adaugă comentariu