Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Poliţiştii din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Caraş-Severin, au desfăşurat în data de 7 februarie a.c. o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini pe raza de competenţă, ocazie cu care au fost depistaţi cu şedere ilegală doi cetăţeni nigerieni.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că, persoanele în cauză au beneficiat de un drept de şedere în scopul desfăşurării de activităţi sportive, iar la expirarea acestui drept, nu au părăsit teritoriul ţării şi nu au întreprins niciun demers pentru a-şi prelungi dreptul de şedere în scopul angajării în muncă.

Ca urmare a celor constatate, aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 400 de lei fiecare şi au fost îndrumaţi să se prezinte la sediul Biroului pentru Imigrări cu documentele necesare, pentru a-şi reglementa dreptul de şedere în România. Biroul pentru Imigrări Caraş-Severin va continua organizarea unor astfel de acţiuni, privind combaterea şederii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu