Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Preşedintele filialei cărăşene a Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România a depus o notificare la prefectul Silviu Hurduzeu.

Deşi la nivel naţional fuseseră anunţate pichetări ale prefecturilor din toate judeţele, în Caraş-Severin singurul care a ajuns în Centrul Civic al Reşiţei, miercuri, a fost Ion Răitaru, liderul de sindicat.

„Colegii mei se simt ameninţaţi de directorul companiei şi de aceea am decis să fiu singurul expus. Am înmânat domnului prefect o listă cu principalele noastre nemulţumiri, care sperăm să ajungă atât pe masa Guvernului cât şi la urechile directorilor Companiei Naţionale Poşta Română. Urmează mitinguri în Bucureşti în weekend ca să nu afectăm acordarea pensiilor. Mişcări sindicale vor mai fi, deoarece există presiuni din partea conducerii atât la adresa sindicaliştilor cât şi a lucrătorilor. Avem probleme legate de negocieri, salarii, resursa umană şi dotarea lucrătorilor noştri”, a precizat Răitaru.

În scrisoarea pe care sindicalistul a înmânat-o prefectului în numele a 250 de sindicalişti cărăşeni se specifică faptul că veniturile lucrătorilor scad constant, lună de lună, managementul este „cel mai slab”, infrastructura informatică este uzată, se pierd contracte etc.

„Efectele atitudinii directorilor de la Bucureşti sunt epuizarea fizică şi psihică a salariaţilor, servicii poştale de proastă calitate din pricina puţinilor angajaţi, pierderea clienţilor. Solicităm anularea, în instanţă, a Contractului Colectiv de Muncă la nivel de unitate. Acceptăm şi un control pentru a se vedea dacă ceea ce am spus este adevărat”, a mai precizat Răitaru.

Adaugă comentariu