Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Până miercuri, 11 septembrie 2019, din cei 46 de internaţi în spitalele din Reşiţa şi Oraviţa, iar unul şi la Drobeta Tr. Severin, 13 persoane au fost deja externate.

După cum ştiţi, în urmă cu aproape două săptămâni, după o nuntă ce a avut loc la Şopotu Nou câteva zeci de invitaţi au ajuns la spital, acuzând dureri de burtă, greaţă, diaree. Cei mai mulţi oameni au fost internaţi la Oraviţa, iar cazurile mai grave au ajuns la Boli Infecţioase la Reşiţa, fiind necesară suplimentarea numărului de paturi de la secţia respectivă din cadrul Spitalului Judeţean.

Deşi în Valea Almăjului circulau tot felul de zvonuri care de care mai halucinante, de la faptul că gazdele nunţii ar fi ţinut ouăle în azot la rece şi până la faptul că au spălat carnea cu apă ţinută in bidoane în care ar fi fost ierbicid, analizele de laborator nu au scos în evidenţă lucruri grave pentru mulţi dintre internaţi. De exemplu, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, din 27 de coproculturi ale căror rezultate au sosit deja, doar 6 au ieşit pozitive cu Salmonella, restul de 21 fiind negative.

Trebuie precizat faptul că coproculturile au fost luate doar de la cazurile mai grave, la spital ajungând şi oameni care nu au avut nevoie de internare sau care au fost deranjaţi doar puţin la stomac. La faţa locului, adică la Şopotu Nou, s-au luat şi probe de apă, însă rezultatul acestora încă nu a sosit.

Nina Curiţa