Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Încă există în judeţ şcoli cu spaţii educaţionale care funcţionează fără să aibă autorizaţie de securitate la incendiu.

Conduceri de instituţii de învăţământ şi primari din judeţ au răspuns convocării, la mijlocul acestei săptămâni, pentru a-şi rezolva socotelile cu securitatea la incendiu. Întrunirea s-a derulat la sediul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, în prezenţa conducerii ISU şi a forului gazdă, fiind vizaţi directorii de unităţi care nu dețin autorizație de securitate la incendiu, precum şi primarii localităţilor în a căror rază funcţionează acestea.

„Această convocare a constituit încă un demers al instituției noastre în sprijinul beneficiarilor, pentru a înțelege importanța obținerii avizelor/autorizațiilor de securitate la incendiu. Specialiștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «SEMENIC» al județului Caraș-Severin își reafirmă astfel disponibilitatea pentru sprijinirea intrării în legalitate a obiectivelor care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu“, ne informează plt.maj. Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al ISU.

În clipa de faţă, există 42 de spaţii educaţionale, corpuri de clădiri care nu au autorizaţiile cerute de lege, acestea făcând parte din diferite unităţi de învăţământ din judeţ. Dintre acestea, două au făcut deja demersurile pentru a obţine avizele, iar ulterior li se vor acorda şi autorizaţiile. Trebuie amintit faptul că nu toate clădirile au nevoie, potrivit legii, de autorizaţia de securitate la incendiu. Unităţi de învăţământ preşcolar, şcolar, universitar realizate înainte de anul 1992 şi care nu au suferit lucrări de modificări, modernizări, extinderi, supraetajări începând din 1992, nu se supun procedurii de autorizare. Iar în cazul în care spaţiile educaţionale suferă modificări, este nevoie întâi de un aviz.