Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cu ocazia lansării anului de voluntariat 2014, Grupul Ecologic de Colaborare Nera şi-a premiat, zilele trecute, voluntarii anului 2013. În principal, elevi ai liceelor din Oraviţa, Anina şi Moldova Nouă, cu toţii participanţi în cadrul Programului de voluntariat „Marea Hoinăreală”, derulat anul acesta.

Cu acest prilej, au fost semnate 14 contracte de voluntariat cu tinerii care au activat în 2013 şi o convenţie de parteneriat pe 2014 cu Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă. În perioada imediat următoare, conducerea GEC Nera va decide care dintre liceele situate în zona parcurilor naturale din sudul Banatului vor mai fi incluse în noul program de voluntariat. În săptămânile ce vor urma, după ce vor fi semnate şi celelalte convenţii de parteneriat, se va da startul cursurilor pentru agent ecologic voluntar şi cele de ghid voluntar pentru promovarea ecoturismului.

După festivitatea de lansare a anului de voluntariat 2014, a urmat un scurt program de cântece româneşti şi sârbeşti, susţinut de elevi ai Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” şi de membri grupului vocal-instrumental „Eco Mladost” al GEC Nera.

Adaugă comentariu