Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Numărul de şomeri înregistraţi în evidenţele AJOFM Caraş-Severin la sfârşitul lunii decembrie 2013 (6.764 persoane) a scăzut la începutul lui 2014, urmând o linie descendentă până la finele lunii iunie, după care a început să crească constant până la finele anului, ajungând la data de 31 decembrie 2014 la un număr de 5.277 de persoane.

„Creşterea numărului de şomeri s-a datorat în principal înregistrării în baza de date a Agenţiei a absolvenţilor instituţiilor de învăţământ promoţia 2014. În cursul anului trecut au beneficiat de măsurile active oferite de către Agenţie 13.156 persoane, fiind încadrate în muncă 6.216 persoane. Realizarea Programului de ocupare a forţei de muncă este strâns legată de numărul locurilor de muncă vacante puse la dispoziţia şomerilor de către agenţii economici din judeţ.

Agenţii economici din judeţul Caraş-Severin au oferit în cursul anului 2014 un număr de locuri de muncă mult mai mare comparativ cu anii anteriori“, a precizat Caius Isac, directorul AJOFM Caraş-Severin. Cele mai multe locuri de muncă vacante au fost înregistrate la Punctul de lucru al AJOFM Caraş-Severin din Moldova Nouă (2.665), iar la polul opus s-a situat punctul de lucru din Anina, unde agenţii economici au oferit doar 80 de locuri de muncă.

1 Comment

  1. LOGIC!!! Scad la un moment dat cand nu se fac disponibilizari de te miri unde si cresc cand mai da GUVERNULUI, unui kkt de PATRON sau UE sa restructureze si asa putinii oameni din campul muncii!!! Per ansamblu, treaba asta cu scade-creste somaju e un MARE FIASCO!!!!

Adaugă comentariu