Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primăria a semnat, în aprilie, un contract cu finanţare europeană, prin care se vor derula o serie de lucrări.

Din toamnă, în comuna de pe Valea Caraşului ar putea demara lucrările în cadrul celui mai important proiect pentru comunitatea locală din zonă. Este vorba despre un amplu proiect de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rurale, derulat prin fonduri europene.

„Acum, ne aflăm în faza de achiziţii publice, însă, sperăm ca până în toamnă să încheiem licitaţiile pentru proiectare şi execuţie, iar din septembrie-octombrie să putem demara lucrările propiu-zise”, ne-a declarat primarul comunei Răcăşdia, Mirco Lechici. Edilul a mai precizat că, după demararea lucrărilor, acestea vor trebui finalizate în cel mult opt luni. Astfel, până la finele anului 2014, locuitorii din Răcăşdia s-ar putea bucura de apă potabilă la robinete şi de reţeaua de canalizare. Tot în acest timp, în comună se va înfiinţa şi un centru after-school (şcoală după şcoală), unde elevii din localitate îşi vor putea face lecţiile sub atenta supraveghere şi îndrumare a unui dascăl. Banii europeni vor ajunge şi pentru modernizarea căminului cultural din localitate, dar şi pentru construirea unui pod peste pârâul Ciclova.

Răcăşdia a fost ultima comună din judeţ ce a reuşit să obţină finanţare pe Măsura 322 – «Modernizarea şi dezvoltarea satelor». Contractul de finanţare a fost semnat în luna aprilie a acestui an, şi are o durată de 20 de luni, din care 12 pentru perioada de achiziţii, iar opt pentru efectuarea propriu-zisă a lucrărilor”, a mai subliniat Mirco Lechici.

Roxana Bălan Nafiru