Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Consiliul Local a împărțit zilele trecute, într-o ședință de îndată, fondurile prin care se vor susține activitățile sportive, cultural-religioase și sociale pe baza Legii 350 privind finanțările nerambursabile acordate de la bugetul local.

Din cele 800 de mii de lei, sumă de 4 ori mai mare decât cea alocată de Consiliul Județean pentru același gen de activități, cea mai mare parte s-a îndreptat către susținerea sportului: Volei Club Banatul (Promovarea voleiului de performanță – 400.000 lei), Centrul de fotbal pentru copii și juniori Viitorul Caransebeș (Promovarea fotbalului de performanță – 120.000 lei), Energetica Caransebeș (Dezvoltarea judo-ului în rândul copiilor și tinerilor – 44.100 lei), CSȘ Caransebeș (Acțiuni sportive – 15.000 lei) și Asociația Județeană de Șah Caraș-Severin (Promovarea activității șahiste de performanță în Caransebeș – 5.000 lei).

Nu au fost uitate activitățile culturale, proiectul Ansamblului Doina Banatului fiind susținut cu 50.000 lei, sau cele sociale unde Episcopia Caransebeșului primește 20.000 lei pentru Centrul de igienă pentru mamă și copil, iar Federația Caritas 15.000 lei pentru Serviciul de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice din Caransebeș.

La capitolul Culte, partea leului a revenit Episcopiei Caransebeșului, 50.000 lei pentru Întâlnirea tinerilor ortodocși din Banatul de Munte. Proiectul Parohiei Romano-Catolice de reabilitare a sălii parohiale va fi finanțat de la bugetul local cu 20.000 lei, iar 10.000 lei va primi și Cultul penticostal pentru aniversarea a 14 ani de închinare într-un nou lăcaș de cult.

Chiar dacă au existat discuții, legate de cuantumul sau oportunitatea sumelor alocate, proiectul a fost aprobat cu majoritate de voturi.