Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Începând din acest an, o nouă specializare a fost autorizată la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa: Drept european şi internaţional.

Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa a fost, recent, în vizorul specialiştilor de la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.

Astfel, secţia de Teologie ortodoxă didactică de la Caransebeş (domeniu de licenţă), a Facultăţii de Teologie, Ştiinţe Sociale şi ale Educaţiei, a obţinut gradul de încredere, fiindu-i menţinută acreditarea pentru învăţământul cu frecvenţă, pentru un număr de 50 de studenţi pe an.

Acelaşi calificativ a fost acordat şi în cazul programului de studii Economia comerţului, turismului şi serviciilor (licenţă), din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice, pentru 100 de studenţi, precum şi în cazul Ingineriei economice în domeniul electric, electronic şi energetic (licenţă), din cadrul Facultăţii de Inginerie şi Management, pentru 30 de studenţi. Ceva mai devreme, tot anul acesta, au primit acelaşi calificativ alte două programe de studii ale Universităţii Eftimie Murgu.

Dar poate mai important pentru tinerii reşiţeni doritori de Drept este faptul că, începând de anul acesta, nu vor mai trebui să bată pe la porţile altor universităţi, forul reşiţean primind, cu grad de încredere, autorizarea pentru specializarea Drept comunitar (licenţă), al cărui nume a fost schimbat ulterior în Drept european internaţional. Trebuie precizat faptul că ARACIS acordă următoarele calificative: neîncredere, încredere limitată, încredere şi grad de încredere ridicat.

În acest context, astăzi, 12 iulie, forul universitar reşiţean îşi va prezenta oferta locurilor puse la bătaie pentru tinerii care doresc să-şi pună bazele carierei la Universitatea Eftimie Murgu.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu