Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Crescătorii de ovine şi caprine pot solicita, între 5 şi 30 aprilie, sprijinul pe cap de animal pentru anul în curs, potrivit Ordinului MADR nr. 165/2013, publicat în Monitorul Oficial în data de 1 aprilie.

Pentru a beneficia de subvenţie, solicitanţii trebuie să depună cererea vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine/caprine, legal constituite, la centrul local sau judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Cererea va fi însoţită de copie după buletinul de identitate/cartea de identitate/codul unic de înregistrare/certificatul de înregistrare, aşa cu se precizează în Ordinul MADR nr. 98/2010 privind stabilirea modului de implementare a condițiilor și criteriilor de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plăți naționale directe complementare în sectorul zootehnic la speciile ovine/caprine.

Mai trebuie spus că efectivul din exploataţie solicitat la plată trebuie să fie identificat şi înregistrat conform legislaţiei în domeniu, să fie înscris în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării subvenţiei, şi să cuprindă minimum 50 de capete femele de ovine/25 de capete femele caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la data de 31 martie 2013.

Adaugă comentariu