Caraş-Severin, Romania

RĂCĂŞDIA – În comuna de pe Valea Caraşului se fac investiţii de peste două milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii.

Graţie unui proiect european, în valoare de 2,3 milioane de euro, locuitorii comunei Răcăşdia vor avea, de anul viitor, reţea de apă şi canalizare.

Proiectul se derulează prin Măsura 322 şi este finanţat prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2007-2013. Potrivit declaraţiilor primarului Ilie Mirco Lechici, prin acest proiect se vor mai realiza alte trei investiţii: un pod peste pârâul Ciclova, un centru after-school pentru elevi şi modernizări la căminul cultural din localitate. Lucrările au demarat la finele lunii martie, urmând a fi finalizate în septembrie 2015.

„Echipa de muncitori lucrează în ritm alert, ceea ce mă face să cred că lucrările se vor încheia mult mai devreme de 15 septembrie 2015. Acest lucru m-ar bucura, pentru că ne dorim de mulţi ani apă şi canalizare în localitate”, ne-a menţionat Ilie Mirco Lechici. Până la finele anului, primarul speră ca şi lucrările de reabilitare şi modernizare a căminului cultural din Vrăniuţ, sat aparţinător comunei, să înceapă. Costurile investiţiei, care se ridică la un milion de lei, vor fi suportate în procent de 11% de administraţia locală de pe Valea Caraşului, iar restul sumei de Compania Naţională de Investiţii (CNI).

„Alături de alte 300 de primării din ţară, şi a noastră urmează să intre la finanţare. Am trimis toate avizele şi documentele necesare, aşa că acum nu ne rămâne altceva de făcut decât să aşteptăm un răspuns concret din partea celor de la CNI, pentru că ei se vor ocupa de organizarea licitaţiei pentru alegerea constructorului şi a proiectantului”, a mai precizat Ilie Mirco Lechici.

Roxana Bălan Nafiru