Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Ron Rutland și James Owens au acceptat provocarea pentru strângerea de fonduri cu ocazia Campionatului Mondial de Rugby World Cup 2019™. Ei vor pedala 18500 km prin 23 de țări în peste 231 zile Pe 22 februarie au ajuns și în România și s-au oprit în Timișoara.

DHL, liderul pieței internaționale de curierat expres și logistică susține o călătorie excepțională înaintea celui de-al treilea cel mai mare eveniment sportiv din lume, Cupa Mondială de Rugby, Rugby World Cup 2019.

Ron Rutland și James Owens au planificat o călătorie remarcabilă: pedalează 18500 km pe teritoriul Europei și Asiei – din Londra până în Tokyo – ajungând la timp pentru turneul de rugby care va fi găzduit în Japonia. Această expediție extremă va parcurge 23 de țări în peste 231 de zile.

Pe 22 februarie cei doi ciclisti s-au oprit la Timisoara si au vizitat sediul operational DHL Express, gazda evenimentului din Romania, alaturi de Aeroportul International “Traian Vuia” Timisoara. Cei doi au povestit despre aventurile calatoriei lor de pana acum si despre ceea ce si-au propus sa realizeze pana in septembrie.

“Cursa către RWC” începe pe 2 februarie 2019. Pornind de pe stadionul Twickenham, din Londra, Ron și James vor ajunge în Tokyo pe 19 septembrie la primul meci oficial de deschidere a Rugby World Cup 2019, dintre Rusia și țara gazdă, Japonia, din 20 septembrie.

Călătoria are ca scop strângerea de fonduri și notorietate pentru ChildFund Pass It Back, o componentă a programului World Rugby’s Impact Beyond program pentru Rugby World Cup 2019, partener în cadrul parteneriatului logistic oficial, DHL.

ChildFund Pass It Back este un program inovativ de dezvoltare a sportului condus de ChildFund în parteneriat cu World Rugby și Asia Rugby. Programul oferă o șansă integrată către performanța în rugby pentru copiii și tinerii din comunitățile dezavantajate din Asia. Obiectivele programului vizează dotarea tinerilor spre a-și depăși provocările, a inspira schimbări sociale pozitive și a insufla acest lucru în comunitățile lor.

“Suntem foarte mândri să îi avem pe Ron și James implicați în programul ChildFund Pass It Back,” a declarant Nigel Spence, CEO ChildFund Australia. “Credem că orice copil ar trebui să aibă șansa de a se juca, a învăța și a se dezvolta, iar fondurile strânse în cadrul programului ‘Cursa către RWC’ reprezintă o șansă pentru copiii din comunitățile cele mai dezavantajate din Asia să fie parte din ChildFund Pass It Back. Acest program nu oferă doar posibilitatea tinerilor de a practica rugby-ul, ci un mediu unic de cunoștințe.”

În calitate de lider global al industriei de curierat, DHL este cel mai potrivit partener care să îi susțină pe Ron și James în expediția extraordinară de-a lungul a 23 de țări. Ron Rutland, cel care anterior a pedalat în fiecare țară din Africa pentru a ajunge la Campionatul Mondial de Rugby din 2015, a declarat: “Fără sprijinul DHL în Africa, cel mai probabil aș fi întârziat șase luni la deschiderea Campionatului Mondial de Rugby din 2015!”

Fiona Taag, DHL Express Global Head of Sponsorship a declarat: “DHL este bucuros să îi susțină pe Ron și James în această călătorie. Vom fi alături de ei la fiecare km parcurs la evenimentele cursei către RWC, la vizitele în centrele de expedieri DHL și chiar în momentele când colegi de-ai noștri li se vor alătura ocazional la traseele de ciclism, la meciurile de rugby ale comunităților loale de pe parcursul traseului și le vom susține cu siguranță nevoile logistice pentru a ne asigura că sosesc în timp util laTokyo cu ocazia deschiderii campionatului. Cât timp vom sta cu sufletul la gură urmărind kilometrii parcurși de Ron și James pe bicicletele lor, vom urmări cu entuziasm donațiile comunităților de rugby reunite pentru strângerea fondurilor necesare pentru ChildFund Pass It Back.”

Ron și James vor livra fluierul oficial de la locul care a găzduit finala RWC 2015, stadionul Twickenham, către stadionul din Tokyo unde va avea loc meciul de deschidere al Rugby World Cup 2019 dintre Japonia și Rusia. DHL va monitoriza parcursul fluierului în fiecare dintre cele 23 de țări, permițând fanilor să urmărească această numărătoare inversă, unică la Rugby World Cup 2019 pe canalele sociale DHL Rugby.

Despre cei doi cicliști

Sud africanul Ron Rutland, fost jucător de rugby amator și antreprenor, a pornit în cele din urmă două expediții extreme în viața sa – o călătorie pe bicicletă singur, fără susținere, pe întreg continental African. După Mongolia, Ron a colaborat cu Hong Kong Rugby Union, pentru a expune aventura sa în atâtea proiecte de rugby inspirate din Asia. Desfășurarea Campionatului Mondial de Rugby în Asia pentru prima data în istorie a reprezentat pentru Ron o oportunitate pentru “Cursa către RWC” de a strange bani și notorietate pentru partenerul caritabil oficial al RWC, ChildFund Pass It Back.

James Owens, născut și crescut în Hong Kong, James a activat atât ca jucător cât și ca antrenor de rugby. Este pasionat de felul în care sportul se implică în cauze sociale, iar din 2015 s-a alăturat ChildFund pentru a colabora în programul lor dedicar rugby-ului, ChildFund Pass It Back. James a fost inspirat de angajamentul programului de a folosi sportul pentru a ajuta copiii și tinerii din comunitățile dezavantajate, precum și de succesul acestuia în construirea capacității participanților de a face față provocărilor semnificative asociate cu sărăcia și inegalitatea socială. În ultimii trei ani a colaborat în calitate de Regional Operations Officer cu ChildFund Pass It Back, iar James este acum Ambasador al acestui program, dar și partenerul lui Ron pe durata cursei către RWC.

 Despre evenimente

DHL și “Cursa către RWC” vor găzdui o serie de evenimente de susținere a programului ChildFund Pass It Back, inaugurarea având loc pe 31 ianuarie 2019 printr-o cină de strângere de fonduri la The Stoop în Twickenham, Londra la care au participat legend din lumea rugby-ului și alți reprezentanți de seama.

Fanii ciclismului și ai rugby-ului sunt invitați sa li se alăture lui Ron și James, pornind de la stadionul Twickenham și pedalând alături de ei până la Canterbury. Grupul de cicliști amatory vor fi întâmpinați la Canterbury Rugby Club pentru a viziona live meciul dintre Irlanda și Anglia din acea seară. Ron și James îi încurajează pe cicliștii mai experimentați și aventuroși să pedaleze 694 km alături de ei în primele cinci zile, din “Cursa către RWC”, din Londra în Bonn, Germania. Toți participanții sunt încurajați să strângă fonduri pentru ChildFund Pass It Back.

Mai multe informații, urmărirea cursei în timp real, donațiile și bilete la evenimentele de pe parcursul cursei pot fi accesate la www.racetorwc.com. 

Adaugă comentariu