Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ziua Poliţiei Române a prilejuit o serie de manifestări în Piaţa Tricolorului, în special spre bucuria celor mici.

Ciclul de acţiuni organizate de poliţiştii cărăşeni cu prilejul Zilei Poliţiei Române a culminat, vineri, cu o manifestare complexă, ce a cuprins Piaţa Tricolorului din Reşiţa. O serie de standuri au umplut, încă de dimineaţă, parcul, în special cei mici înghesuindu-se să vadă arme, caschete şi maşini care au fost sau sunt în dotarea poliţiştilor. Piaţa a răsunat de sirene şi claxoane, iar copiii şi-au făcut selfie-uri la volanul maşinilor oamenilor legii. Şi-au putut chiar testa sinceritatea, la „detectorul de minciuni“, biodetecţia judiciară numărându-se printre tehnicile prezentate ca fiind puse în slujba aflării adevărului.

Totul a fost pus la cale pentru a aduce mai aproape de comunitate profesia de poliţist şi de a-i atrage şi mai mult pe tinerii care doresc să îmbrăţişeze o asemenea carieră. „Se împlinesc 195 de ani de la atestarea documentară a Poliţiei, a acestei arme, ne spune agentul şef adjunct Cecilia Dăneţ, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, cu prilejul manifestărilor ce au cuprins Piaţa Tricolorului. Noi am venit cu 13 standuri de prezentare, avem mijloacele de mobilitate terestră, respectiv autoturismele din dotare, fiecare serviciu în parte prezentându-şi tehnica. Serviciul Arme a venit atât cu armele letale, cât şi cu cele neletale, cu panouri pe care se află trofee, poliţiştii Serviciului Rutier au venit cu aparatele alcooltest, dar şi cu fotografii din accidentele mortale care au fost produse pe raza judeţului nostru. Un alt moment important a fost cel organizat de Serviciul de Operaţiuni Speciale, care a făcut o demonstraţie de intervenţie, precedată de un exerciţiu de dresaj al câinilor poliţişti“.

Programul a fost mult aşteptat de reşiţeni, cei mai tineri dintre ei arătându-se deosebit de încântaţi de momentele de dresaj – în cadrul cărora infractorii au fost puşi cu botul pe labe de către câinii poliţişti –, dar şi de cele pregătite de „mascaţi“, trupele de elită ale IPJ, care au salvat un deputat şi au reuşit să salveze un magazin de atacatori.

3 Comments

 1. Propun chestorului sef din Politia Caras-Severin sa aiba initiativa constructiei unui gard ghimpat la granita cu Serbia pentru oprirea migratiei. Domnia sa poate sa solicite Bucurestiului finante si suport pentru aceasta frontiera. Stiu ca Romania a plantat bani in securizarea frontierelor prin Proiectul E.A.D.S.insa rezultatele la zi sint extrem de ingrijoratoare. Felicitari Politiei Romane de Ziua lor.

 2. Ce merite are militianul roman care pune radarul la 100 m de iesirea din Brebu spre Caransebes, unde este drum drept si sunt doar 2-3 case pe dreapta? Ce preventie face acolo? Ce pericole sunt acolo de trebuie sa ne deplasam cu 50 km/h?
  Ce merite are militianul care pune radarul la intrare in Soceni unde este restrictie de 40 km/h datorata curbei?
  Ce merite are militianul resitean care pune radarul in Triaj la coborarea de pe podul din Govandar, duminica la ora 10 cand circulatia este aproape inexistenta?
  Sunt merituosi sau sunt doar PANDACI?

 3. Dupa desfasurarea de forte din parc au ramsa numai cioburi de sticla care nu le aduna nimeni desi au trecut 3 zile, in acel parc sunt plin de copii care se pot taia in ele sau le pot inghitii.
  UNDE ESTE PREVENTIA DOMNï MILITIENI?????

Adaugă comentariu