Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sâmbătă, 11 februarie, de la ora 11.00, Universitatea Reşiţa joacă acasă cu CS Timişoara.Una dintre fruntaşele Diviziei A feminine de handbal, Seria B, vine la sfârşitul acestei săptămâni la Reşiţa. Etapa a 13-a programează partida dintre Universitatea Reşiţa şi CS Timişoara. Se întâlnesc ocupanta locului al treilea, CS Timişoara, şi ultima clasată.

Pentru Universitatea Reşiţa, alcătuită numai din junioare, este un sezon de tranziţie, de formare a unei echipe competitive, care să poată emite pretenţii în anii următori. Deocamdată, elevele antrenorilor Cristian Busuioc şi Liviu Viaşu se prezintă într-o competiţie de senioare pentru a obţine experienţă, benefică mai ales în Campionatul Naţional de Handbal al Junioarelor II, întrecere în care reşiţencele sunt pe primul loc, în Seria H, având asigurată prezenţa în turneul semifinal.

Dacă la nivelul junioarelor II, handbalistele de la „U“ sunt pe locul I, în schimb în Divizia A ocupă ultima poziţie a clasamentului, cu un singur punct. Nu este însă un aspect negativ, este de înţeles această clasare, într-o competiţie de senioare.

Universitatea Reşiţa a fost înscrisă în acest sezon ca echipă de junioare, fără drept de promovare în Liga Naţională, într-un proiect pe termen mediu şi lung din care va avea de câştigat handbalul feminin reşiţean.

„Suntem angrenaţi pe două fronturi, Divizia A şi Campionatul Naţional de Junioare II, şi sperăm ca de la meci la meci fetele să crească în valoare, a spus profesorul Cristian Busuioc. În acest an ne axăm în mod deosebit pe campionatul junioarelor, unde avem obiective precise, de depăşire a grupei preliminare şi accederea în fazele superioare. Suntem în grafic, pentru că ne vom califica chiar de pe primul loc, pe care nu-l mai putem pierde, chiar dacă mai avem un turneu, la Sânnicolau Mare. Meciurile de Divizia A ne ajută şi ne dau încredere că în doi-trei ani putem face lucruri mari“.

Partida Universitatea ReşiţaCS Timişoara va avea loc sâmbătă, 11 februarie, de la ora 11.00, la Sala Polivalentă din Reşiţa, fiind arbitrată de mehedinţenii Cruceru şi Rădulescu.

Adaugă comentariu