Caraş-Severin, Romania

De ce trebuie să-şi dea demisia Victor Ponta? Pentru că a copiat. Nici măcar plagiat nu i se poate spune. Plagiatul mai presupune o oarecare grijă, puţină atenţie, mai un cuvânt -două schimbate, o virgulă mutată sau un sinonim. Măcar dacă tot furi, fă-o cu cap, nu pe faţă, sfidător şi prosteşte. Copy/paste în schimb înseamnă chiar asta – să copiezi direct, brutal, fără grijă, la grămadă. Să faci cincinalul în patru ani şi jumătate la pagini.

Iar când eşti prins, mai sari şi din lac în puţ. Desfiinţezi Consiliul de Atestare şi trimiţi comunicate despre câţi dintre membrii săi au legături cu Cotroceniul. Bun, nu e o noutate că instituţiile publice sunt cât se poate de politizate (de aceea aşteptăm ca onoratul Consiliu să se pronunţe şi în privinţa altor „autentici“ doctori de care vorbeşte azi presa centrală). Dar ce legătură are asta cu copiatul?

Dai vina pe Băsescu? Da, e adevărat că manevra politică nu poate fi negată, însă nu preşedintele e „autorul“ lucrării de doctorat! Când copiezi 85 de pagini, nu ai vreo scuză. Nu poţi spune că ţi-a alunecat mouse-ul şi ai luat ce nu trebuia, sau ai greşit numele fişierului, sau te-au sabotat cei de la tipografie. Trebuie să te retragi imediat; eventual, să-ţi urmezi vocaţia şi să deschizi o afacere cu copiatoare.

Din punct de vedere moral şi profesional, Victor Ponta trebuie să-şi dea demisia. Din punct de vedere politic însă, trebuie să rămână. De ce? Pentru că e singura opţiune a PSD. Ales după un congres cu cântec, este singurul social-democrat care a reuşit să fie acceptat de majoritatea partidului. Nu are rezervă nici la conducerea PSD, nici la palatul Victoria, iar plecarea sa aruncă în aer USL-ul. Varianta cu un premier PNL e inacceptabilă atât pentru social-democraţi cât şi pentru liberali, care nu au parlamentari suficienţi şi nici posibilităţi de alianţă (cel puţin până nu se liniştesc apele în PDL).

Cu un USL dezmembrat, fără o coaliţie de guvernare, întregul mecanism se blochează. Iar ceea ce ne mai lipsea acum ar fi exact o nouă criză politică, de această dată mult mai amplă. Din acest unic motiv, printr-un joc absurd al politicii, Ponta e necesar ca premier. Deocamdată…Vor veni şi vremurile în care România să nu mai aibă loc nici pentru un preşedinte jucător, nici pentru un premier jucător.

Nina Curiţa

8 Comments

  1. Rusine Ponta! Sa fie pus sa semneze o declaratie ca n-a plagiat iar cand se dovedeste sa fie trimis la Rahova sa numere oua cu hotul de Nastase. Iar Basescu sa le tina lumanarea.

  2.  Deci considerati stimati concetateni ca Ponta nu mai corespunde,ca a plagiat si are fata necorespunzatoare. Pe cine doriti atunci? Desigur pe Boc,care nu are nevoie sa plagieze ca „stie toate legile” ce i-au fost intoarse de la Curtea Constitutionala si „arata si bine”.Deci va urez o noua taiere de pensii si salarii care sa va aduca fericire!

  3.  ano, mie nu boc sau ponta imi platesc leafa. prapaditul de boc nu mi-a taiat-o ca n-avea cum, iar trisorul asta imputit de ponta nu mi-a dat vre-un leu. ba vrea sa-mi si ia ca sa le dea salarii lingailor de la stat. asa ca sa se duca dracului amandoi cu tot cu fanii lor.

  4.  Doamna care a scris stirea esti cumva PD-lista. Vad ca dupa 2 luni de zile de cand sunt astia la conducere ii criticati. In aproape 10 ani de zile cand era PDL la conducere i-ati sustinut incontinuu dumneata si fraierii de gara de la ziar. Asa ca mars la stana si ganditi-va cati asa zisi doctori au lucrarile de licenta originale,

  5. nu inteleg de ce trebuie neaparat sa alegem inte pdl si usl. daca nu-l supoert pe ponta automat tin cu basescu si boc? sau invers? ana, tu esti bugetara, nu?

  6. saby comunistul plii Reply

    ia zi ce pla mea a facut maimutoiul asta in 2 luni? ce au facut si jegurile de boc si ungureanu. de ce sa nu scrie despre el? sa scrie numai despre aia ca asa va convine voua? nu te duci si la rahova sa il jelesti pe nastase? sa va ft in gura pe toti comunistii nenorociti!

Adaugă comentariu