Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – După o pauză de 15 ani, reșițeanul Denis Popescu a reușit să se califice la Festivalul Olimpic al Tineretului European la înot.

În ultima perioadă, juniorul reșițean antrenat de Nadia Câmpan la Clubul Sportiv Școlar din Reșița a devenit o prezență constantă pe podiumurile naționale, reușitele sale aducându-l și în vederile antrenorilor federali. Cele mai recente performanțe ale lui Denis s-au consemnat la Campionatele Internaționale ale României, acolo unde reșițeanul a urcat de două ori pe podium.

Am reușit să cucerim cu Denis Popescu două medalii la juniori mari, una de argint și una de bronz. În urma acestor rezultate, el a fost cooptat în lotul național al României, pentru a participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European. După 15 ani, Reșița reușește să trimită din nou un sportiv la acest campionat, care este deosebit de important, și pentru care Denis s-a pregătit foarte mult”, a declarat antrenoarea Nadia Câmpan.

„Internaționalele României au reprezentat un pas înainte pentru mine, deoarece am reușit să cuceresc două medalii, argint la 200 m spate și bronz la 100 m spate, cu timpi foarte buni. Mă bucur că am fost cooptat în lotul național pentru FOTE. Mi-aș dori ca la această competiție să-mi îmbunătățesc timpii, și, de ce nu, să cuceresc o medalie”, a spus Denis Popescu.

Festivalul Olimpic al Tineretului European va avea loc anul acesta la Baku, în Azerbaidjan, în perioada 21-27 iulie. De remarcat că ultima prezență a înotului reșițean la Festivalul Olimpic al Tineretului European s-a consemnat acum 15 ani, când Reșița a fost reprezentată de înotătoarele Carmen Pau și Sabrina Osiac, eleve ale profesorului Mihai Popilian.

Până la marea competiție a tineretului european, reșițeanul mai are în față o provocare importantă: luna viitoare, Denis va participa, cu lotul național de juniori, la Comen Cup, o competiție internațională găzduită de orașul bulgar Burgas. 

Adaugă comentariu