Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – În urmă cu două luni, în auditul comandat de conducerea Primăriei Caransebeș pentru a afla situația economică a spitalului, Neuromed era dată ca exemplu de prestator al unor servicii care puteau fi foarte ușor realizate de spital, banii ajungând în conturile firmei private în locul celor ale unității sanitare.

Recomandarea auditorilor era atunci ca partea de imagistică să fie realizată în cea mai mare parte de spital. Cu toate acestea, Neuromed funcționează încă în spitalul caransebeșean, însă în ultimele săptămâni au apărut informații cum că firma ar vrea să plece. Managerul interimar al SMUC, Octavian Dena, spune că decizia de a pleca sau a rămâne în spital aparține doar conducătorilor firmei de diagnostic imagistic.

„Nu este o decizie influențată de noi, dacă dânșii vor să plece e decizia, lor, discutăm de un business privat, și administratorul, și acționarul lor iau această decizie. Din punctul meu de vedere, consider că nu ar fi afectată activitatea spitalului, deși în discuția pe care am avut-o cu proprietarul acestei companii, noi i-am spus că am dori să rămână, ar fi foarte bine să rămână o soluție alternativă pentru secția de Imagistică pe care o are spitalul în acest moment”, a declarat Dena.

Pe de altă parte, managerul a precizat că a luat deja măsura prelungirii programului la secția de Imagistică a spitalului din Caransebeș.

„Deja noul program a fost demarat la începutul acestei luni, ceea ce se vede deja în rezultatele zilnice, de la 1 mai va fi program permanent. Programul este acum până la 10 seara, iar de la 1 mai va fi permanent. Contracost nu cred că vine nimeni noaptea, dar cazurile de urgențe pot fi rezolvate inclusiv noaptea”, a mai spus Octavian Dena.

Adaugă comentariu