Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Deşi cele mai multe hotărâri aprobate s-au referit la bugetul judeţului, centrul de greutate a fost schimbat.

Ordinea de zi a şedinţei de miercuri a cuprins, în cea mai mare parte, proiecte de hotărâre legate de bugetul judeţului, pe toate capitolele. Cu toate acestea, după votarea în ritm alert a hotărârilor, cu un preambul ce amintea de campania electorală ce a început vrând-nevrând, consilierul PSD Nicolae Ştefănescu şi-a anunţat, în avans, demisia. „Am să mă transform în mărţişor pentru anumite persoane şi, din data de 1 martie îmi voi depune demisia din Partidul Social Democrat şi, pe cale de consecinţă din Consiliul Judeţean“, a declarat în plen consilierul, anunţând, după şedinţă, că scopul lui electoral este acela de a candida la şefia CJ.

Ulterior, consilierul PNL, Toni Novăcescu şi-a anunţat şi el demisia, însă acest act a avut loc în aceeaşi zi cu anunţul. „Începând de astăzi voi demisiona din funcţia de consilier judeţean unde am ajuns pe listele USL şi îmi anunţ candidatura ca independent la Primăria oraşului Moldova Nouă, urbe care se degradează pe zi ce trece. Iniţiativa a pornit din partea unor oameni cu experienţă care au considerat că ar merita să mă implic. Vreau să vă mulţumesc pentru cele două mandate pentru care am fost onorat şi vreau să vă asigur oricând de experienţa pe care am acumulat-o şi pe care v-o voi pune la dispoziţie când va fi nevoie. Consider că este demn să demisionez, lăsând loc altui coleg din PNL“, a amintit Novăcescu.

După şedinţă, chiar şi vicepreşedintele forului judeţean, Ilie Iova, a anunţat faptul că a intrat în sondajele efectuate de către Partidul Naţional Liberal. Însă, deşi a fost întrebat dacă sondajul va viza apariţia pe listele pentru consilierii judeţeni, răspunsul a fost cel puţin surprinzător: „Conform statutului, pe lista pentru CJ voi fi, dar marţi mi-am depus solicitarea de a participa la un sondaj de opinie în rândurile membrilor PNL din Caransebeş pentru a candida la funcţia de primar. Pentru mine nu a fost o decizie simplă, dar aceasta a fost luată. Până acum, doar eu am intrat în acest sondaj. Dar precizez, concurez cu colegii din organizaţie, se face sondaj şi cel mai bun va candida“, a declarat Ilie Iova.

Deşi acesta a subliniat în plenul şedinţei că două demisii anunţate sunt suficiente, consilierul PSD Ion Spânu a precizat, mai în glumă mai în serios, că ar putea viza şi el Primăria Caransebeş. Nicolae Ştefănescu a mai amintit şi faptul că a pornit pe un drum nou. „Nu vă ascund nici faptul că lucrez la un proiect care este aproape de final și care se numește – social liberalii – deci continui pe filonul social-liberal. Partidul se numește PPU Social-Liberal, Partidul Puterii Umanitare Social-Liberale, care este constituit în teritoriu. Probabil, din 15 martie, mă voi alătura și juridic acestei formațiuni, care merge cu partidul domnului Geoană, PSRO și voi candida la președinția Consiliului Județean Caraș-Severin“.