Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Exploataţiile de ovine şi caprine, pentru care fermierii cărăşeni au solicitat subvenţie în acest an, sunt supuse controlului de către angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Caraş-Severin.

Echipele verifică, în această perioadă, existenţa reală a efectivului total de animale pentru care s-a solicitat prima pe cap de animal, dar şi dacă identificarea animalelor s-a făcut corect, în conformitate cu legislaţia în domeniu.

Directorul APIA Caraş-Severin, Dumitru Stepanescu, le reaminteşte astfel fermierilor că efectivul de femele ovine/caprine, pentru care au solicitat prima, trebuie să fie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere, pe perioada de retenţie, respectiv până la data de 3 august a.c, inclusiv. Important de reţinut este şi faptul că animalele găsite la control fără numere de identificare (crotalii) sau incorect identificate sunt animale nedeterminate, care generează penalitaţi sau excluderi de la plată, după caz.

„În cazul în care solicitantul refuză sau restricţionează accesul în exploataţie a reprezentanţilor APIA, pentru efectuarea controlului la faţa locului, cererea prin care s-a solicitat prima pe cap de animal devine neeligibilă. Termenul limită până la care echipele noastre pot efectua controlul în exploataţiile de ovine şi caprine este data de 3 august“, a precizat directorul APIA Caraş-Severin.

Roxana Bălan Nafiru

1 Comment

  1. Daca APIA ar fi platit pentru orice suprafete chiar nelucrate – si ar fi procedat asa de la bun inceput, nu se ajungea la situatia dezastruoasa ca 700.000 de ha de arabil de cea mai buna calitate sa apartin acum strainilor. In aceasta perioada „lupta” se da prin padurile Republicii Romania. „Rezultatele” se vad in parcare: mii de autoturisme care „trec” de 30.000 de euro.

Adaugă comentariu