Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Viitorul Caransebeş – CS Moldova Nouă 3-0 (0-0), în etapa a XIV-a, prima a returului Ligii a IV-a.

Pe parcursul celor 45 de minute ale primei reprize, gugulanii au avut o singură ocazie la poarta oaspeţilor, în minutul 3, atunci când Bona a executat scurt o lovitură liberă de la 25 de metri, până la Văluşescu, iar acesta a trimis cu boltă, mingea lovind transversala porţii apărate de Bunariu.

Repriza secundă a început cu o ocazie a oaspeţilor, în minutul 47 Truichici scăpând singur spre poarta gugulană, Birăescu a ieşit, jucătorul de la Moldova Nouă a pasat pe stânga până la Găină, însă acesta a întârziat şi caransebeşenii au avut timp să se replieze şi să îndepărteze pericolul. Preţ de câteva minute, cei de la Moldova Nouă au mutat jocul în jumătatea adversă, dând impresia că au venit la Caransebeş dacă nu după trei puncte, măcar după unul. N-a fost să fie, pentru că în minutul 55 Dragomir a obţinut o lovitură liberă de la 18 metri, central, mingea trimisă de Neagu fiind deviată de zid şi intrând în plasa porţii lui Bunariu, care plecase pe şutul iniţial. Golul al doilea al gazdelor a venit în minutul 63, după o fază în care Dumitru l-a servit excelent pe Bona, şutul acestuia din urmă, din colţul careului, cu boltă, la colţul lung, oprindu-se în vinclul porţii lui Bunariu. Caransebeşenii puteau să-şi mărească avantajul în minutul 69, însă şutul lui Neagu, din alergare, de la 18 metri, s-a dus la câţiva centimetri de stâlpul drept al porţii oaspeţilor. Dumitru a trecut şi el pe lângă gol în minutul 75, când, bine lansat în adâncime, a rămas singur cu portarul care i-a ieşit în întâmpinare, şutul său de la 12 metri, la colţul lung, trecând puţin pe lângă ţintă. Scorul final a fost stabilit în minutul 76, în urma unei faze în care Dumitru l-a angajat în careu pe Văcărescu, Bunariu a ieşit, iar atacantul caransebeşean a trimis pe lângă el, în plasă.

„Jocul de azi, primul meci din retur, a fost unul greu, aşa cum am tot spus în ultimul timp mă aşteptam la asta, fiindcă toate echipele se mobilizează împotriva noastră, prin urmare le-am spus jucătorilor să se concentreze, în primul rând. A fost un meci important şi prin prisma faptului că am obţinut cele trei puncte, a fost o victorie meritată, după un meci greu. În prima repriză şansele au fost 50-50 la sută, în a doua, însă, s-a văzut pregătirea fizică pe care am făcut-o în cantonamentul de la Băile Herculane. În etapa viitoare jucăm la Rafnic, trebuie să ne luăm toate măsurile, nu am mai evoluat niciodată acolo, pentru că adversara noastră e o echipă nou-promovată, şi sperăm ca terenul – pe care nu-l cunoaştem – să nu fie un impediment în obţinerea celor trei puncte”, a spus după meci antrenorul Viitorului, Dan Doran.

Viitorul Caransebeş: Cr. Birăescu, Gh. Văluşescu (min. 74, B. Gulea), Ov. Bălan, Al. Dumitru, L. Vătafu, D. Bona (80, Fl. Dovlete), M. Dragomir, N. Imbre (66, I. Văcărescu), A. Neagu, D. Şandru, C. Arnăut; rezerve: D. Socaci, I. Toboşeru, M. Gheorghescu. Antrenor, Dan Doran.

CS Moldova Nouă: C. Bunariu, S. Miatovici, R. Ţuţulan, V. Nicolici, N. Constantinovici, Fl. Ursu, I. Turcin, D. Truichici (74, Fl. Kovaci), N. Folea, S. Nicolici (57, D. Jurca), A. Găină (65, D. Moţău). Antrenor, Narcis Folea.

A arbitrat la centru Dorian Micloşină (Reşiţa), asistat la cele două linii de Silviu Haramuz (Reşiţa) şi Răzvan Nistoran (Oraviţa). Observator: Gheorghe Tiuch (Caransebeş).