Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reşiţenii au avut posibilitatea să-şi prezinte păsurile direct municipalităţii. Ce-a ieşit oare?Consilierii reşiţeni au avut ocazia să stea faţă-n faţă cu cei care i-au ales cu prilejul unei recente şedinţe, în cadrul căreia le-au fost ascultate păsurile. Iar cum sala a permis prezenţa publicului, la capitolul diverse oamenii şi-au prezentat probleme dintre cele mai diverse. Aşa au aflat aleşii despre faptul că pe o anume stradă din municipiu, la un oarecare etaj, câţiva locatari şi-au pus masa de table în mijlocul holului şi s-au apucat de fumat fără să deschidă vreun geam pentru aerisire, îmbâcsind pereţii vecinilor de deasupra, afumând uşile şi sufletele celor deveniţi, fără acordul lor, fumători pasivi. S-a mai discutat despre antenele GSM, despre parcările cu plată şi vina de a te naşte pe o stradă care a rămas astfel vitregită de dreptul de-a parca în voie, gratuit, dar şi despre firmele care subînchiriază spaţii în blocuri, dar nu-şi achită cheltuielile pe scară.

Consilierul local Dumitru Secăşan a prezentat alte câteva probleme: „Este foarte necesară înfiinţarea unui cabinet medical la Liceul Teoretic «Diaconovici-Tietz». Aş mai dori să prezint nemulţumirea unor reşiţeni din asociaţia de locatari de pe str. Horia nr. 7, care au solicitat în urmă cu aproximativ o lună toaletarea unui tei care are foarte multe ramuri care se mai rup şi constituie un pericol pentru maşinile parcate în zonă. S-a intervenit, dar a fost tăiat alt tei… Ar mai fi parcarea dintre Palatul Cultural şi Blocul «Romarta», care este sub jurisdicţia primăriei. N-ar putea fi reabilitată? Pentru că nu este demnă de centrul oraşului Reşiţa“.

Un administrator care răspunde de mai multe blocuri de pe diferite străzi din municipiu a explicat că are „probleme cu canalizarea menajeră a oraşului. Am dat telefoane de nenumărate ori la AquaCaraş, ne-au spus că nu pot interveni, că au maşina defectă. Iese apa în parcare, în spatele blocului, acum când am dat telefon, spun că ei nu fac nimic, că e îngheţat. Dar ei nu încasează iarna? De ce nu pregătesc din timp două-trei maşini? Noi am schimbat instalaţia interioară, ţevi, tot, problema este afară. Noi le dăm telefoane, dar ei nu vin. Mai o problemă: a ieşit apa din cămin afară, iar cei de la CET au venit să verifice ceasul, dar era apă şi nu l-au putut citi. Atunci ne mirăm ca n-avem încălzire! AquaCaraş a tras ţevile prin spatele blocului, a făcut nişte cămine, a pus robinetele înăuntru, jos, dar căminele sunt pline de apă. Am ajuns să chemăm pompierii ca să închidem robinetul“.

Ce soluţie ar fi la problemele prezentate? Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, a solicitat un răspuns celor care reprezintă furnizorul de apă, însă nimeni din partea acestuia nu a venit la dezbateri…

Antoniu Mocanu