Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Potabilitatea continuă să rămână una dintre problemele izvoarelor şi fântânilor publice din Reşiţa.

Chiar dacă sunt publice, izvoarele şi fântânile reşiţene nu sunt, în toate cazurile, potabile. Acolo unde apa nu este potabilă, neîncadrându-se în parametrii impuşi, Serviciul Public pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului, din subordinea Primăriei Reşiţa, a montat plăcuţe de avertizare cu mesajul „Necorespunzător bacteriologic”.

În urma celor mai recente controale igienico-sanitare periodice efectuate de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, s-a constatat că zece dintre cele 18 foraje, izvoare şi fântâni publice de pe raza municipiului sunt necorespunzătoare, situaţie prezentată recent şi în JCS.

„Şapte nu corespund din punct de vedere bacteriologic: izvorul public de pe Aleea Zadei, fântâna publică de pe Calea Timişoarei numărul 13, izvorul public de pe Strada Caen, izvorul public de pe Strada Victoriei şi cel de pe Strada Stâncilor, fântâna publică de pe Calea Timişoarei şi fântâna publică de la cantonul Renk. De asemenea, trei foraje publice nu corespund din punct de vedere fizico-chimic: cele din Parcul Copilului, Parcul Tricolorului şi de pe Bulevardul Muncii. La acestea, concentraţia de fier este peste valorile admise de Legea 458/2002 republicată. Având în vedere aceste rezultate, este interzis consumul apei de la izvoarele şi forajele publice declarate necorespunzătoare”, se arată într-un comunicat emis de către Biroul de presă al municipalităţii reşiţene.

„Rezultatul analizelor poate fi influenţat de volumul precipitaţiilor, de faptul că majoritatea sunt izvoare de coastă, şi în amonte de sursa de apă pot exista diverse amenajări tip sălaş cu crescătorii de animale, şi nu în ultimul rând pot fi afectate de starea insalubră a terenurilor, datorată lipsei de respect faţă de sursa de apă a unora dintre concetăţenii noştri certaţi cu legea moralei şi a bunului simţ”, se arată în ultima situaţie a izvoarelor publice reşiţene, publicată pe site-ul Primăriei Reşiţa.

Antoniu Mocanu

 

3 Comments

  1. Izvorul de pe Stincilor e poluat la varsare de cei care -l viziteaza,nu in aval din deal !

  2. Ce mai buna si mai buna apa este apa cumparata de la alimentari doar pe bani ,ca doar apa imbuteliata in plastic de la izvorul izvoarelor este cea mai pura si nepoluata ! Ma intreb de ce mama dracului s-au mai forat cele trei puturi daca apa nu mai este buna, ce au pazit cei de la protectia mediului pina acum ,ca doar dupa ce s-a forat apa a fost declarat potabila si aici nici nun sunt salase . De cind sunt in Resita de circa 30 de ani nu am auzit pe nimeni sa-se inbolnaveasca de la apa izvoarelor din municipiu . Dar apa din bidoanele de plastic le-ati verificat sunteti sigur ca este potabila si este pastrata la temperaturi corespunzatoare s-au bateti numai apa in piua degeaba ! Va-ti gasit taman acuma in vreme de canicula ca nici un izvor nu mai este potabiln si faceti reclama la apa de la robinet si ce-a inbuteliata !

    • Daca citeai articolul cu atentie ai fi observat ca exista o serie de factori care influenteaza calitatea apei. Primaria a executat 4 foraje si ii felicit pe aceasta cale, desigur cea mai buna apa ramane cea de la robinetulde acasa pentru care analizele se efectueaza zilnic.

Adaugă comentariu