Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Structurile salvatorilor cărăşeni îşi vor deschide porţile pentru acţiuni care să ne înveţe că ghinionul nu este adus nici de marţi 13, nici de pisica neagră, ci de lipsa informării şi a unor acţiuni corecte.

Dacă e marţi 13, atunci e Ziua Informării Preventive, ne spun salvatorii cărăşeni. „Porți deschise, puncte mobile de informare preventivă și lecții deschise sunt activitățile planificate a fi desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Semenic» al județului Caraș-Severin, în data de 13 august, cu ocazia Zilei Informării Preventive, în scopul îmbunătățirii comportamentului preventiv în domeniul situațiilor de urgență în rândul cetățenilor“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

În cadrul acţiunilor de marţi, 13, între orele 11.00 şi 13.00, subunitățile de intervenție din județul nostru își vor deschide porțile pentru toți cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de pompier. Vor fi prezentate tipurile de misiuni la care participă pompierii militari, tehnica de intervenție și echipamentele din dotare.

Între orele 10.00 şi 12.00, la Reşiţa, în Centrul Civic și în Piața Tricolorului, vor fi organizate puncte mobile de informare preventivă, prin intermdiul cărora se vor împărţi trecătorilor materiale cu mesaje de informare preventivă. Iar la Râul Alb, unde se desfășoară o tabără școlară, va fi susținută o lecție deschisă. Elevii participanți vor fi învăţaţi să reacţioneze în cazul producerii unor situații de urgență, să acorde primul ajutor și să acţioneze corect dacă vor găsi muniție rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate.

Începând din 2011, fiecare zi de marţi 13 este declarată Ziua Informării Preventive. „Pornind de la ideea că un om informat va şti să acţioneze corect şi rapid în orice situaţie, sub sloganul «Preveniți ghinionul – Marți 13», având ca logo pisica neagră, aceste zile ne oferă ocazia să dovedim cetăţenilor că nu marţi 13 în sine aduce ghinion, ci că lipsa unei educații preventive adecvate este ceea ce poate conduce la evenimente nefericite“, se mai arată în documentul citat.

A.M.

Adaugă comentariu