Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Iată tipul de abordare politică ce se poate dovedi de succes pentru Banatul de Munte.

Politica de jos în sus porneşte de la comunităţi şi nevoile acestora, reţinem dintr-o recentă alocuţiune a primarului Ioan Popa. Cum? Explică însuşi Popa. „Primarul Timişoarei cere de-atâţia ani o centură a oraşului pentru că locuieşte în acel oraş şi vede maşinile de mare tonaj cum traversează oraşul şi distrug Calea Şagului, zona gării, etc. Iar şoferii îşi pierd vremea şi încurcă circulaţia. CNADNR şi Ministerul Transporturilor trebuie să facă centura. La Reşiţa, primarul spune că pasajul de la Ezeriş trebuie coborât cu 70 cm, ca să poată ieşi camioanele spre autostrada de la Lugoj. Hai să coborâm pasajul ca să dăm drumul la transporturi şi să vină investitori în Banatul de Munte”, spune Ioan Popa.

În opinia sa, Timişoara a demonstrat că se poate şi privim la acest oraş cu o invidie pozitivă. La fel şi Clujul, iar Oradea a explodat economic. În ultimii opt ani, Aradul şi-a dublat numărul de angajaţi, iar Alba Iulia a aspirat peste 150 de milioane de euro. „Eu sper ca şi Banatul de Munte să aibă o direcţie mai bună în următorii ani, căci cei care părăsesc ţara sunt cei care au avut curajul să-şi ia viaţa în piept şi să-şi caute un rost în viaţă. Vreau să schimbăm asta prin politica de jos în sus”, încheie edilul.

 

4 Comments

  1. Doamne,Dumnezeule,asta e delir curat!Resita se poate compara cu Timisoara,cu Aradul,cu Oradea,cu Alba Iulia?!?Din niciun punct de vedere,absolut din niciun punct de vedere,Resita noastra amarata si vitregita de soarta,nu are cum sa se compare cu orasele mentionate mai sus!In primul rand ,suntem asezati geografic intr-o fundatura neinteresanta pentru nimeni,ca sa mergem in tara,trebuie s-o luam prin Caransebes,iar din Gara de Sud,trenurile -cate or mai fi-nu au alta destinatie ulterioara decat UZINA!!Suntem aproape de vreun drum european,sau avem deschidere europeana-cu soselele maca,ca economic,ce sa mai vorbimr-asa cum au orasele cu care Dl Popa,cuteaza sa compare Resita?!?!Este un punct de vedere al Primarului,faptul ca vrea sa faca-deocamdata doar din vorbe-ceva in Resita,dar,sa-mi fie iertata expresia-Nu poti sa faci din rahat bici , sa si pocneasca!!!

    • Asta te-au lasat sa crezi comunistii si PSD-istii ce conduc judetul de atata amar de ani. In economia de piata libera, reusesc cei ce au incredere in ei si nu le e frica de munca. PSD-istii v-au invatat sa asteptati cuminti ajutoarele sociale, sa dormiti linistiti ca ei vegheaza la bunastarea voastra, si uite asa a venit Popa sa va tulbure somnul:)

  2. Probabil ca si Clujul si Timisoara samd isi vand spatiul verde benzinariilor. Ca deh, SCADE PRETUL.

    As propune sa oferiti spatiu verde TUTUROR benzinariilor care exista la nivel mondial…. daca tot o sa scada pretul

    Multumim!

Adaugă comentariu