Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru că România are nevoie de un nou act fundamental, de o nouă Constituţie. Asta susţinea, în cadrul ultimei conferinţe de presă, preşedintele CJ, Sorin Frunzăverde.USL este construcţia de care România are nevoie. La câteva săptămâni de când Executivul Ponta a preluat treburile ţării, Parlamentul îşi revine şi, prin deciziile pe care le ia, redevine cea mai importantă instituţie a democraţiei din România şi asta pentru că Guvernul Ponta a reuşit să restabilească relaţiile normale dintre Executiv şi Legislativ“, a precizat şeful judeţului.

Frunzăverde a mai spus şi că, pe lângă modificarea Constituţiei, „România mai are o provocare: buna guvernare“. Respectarea protocolului USL fiind încă o temă fierbinte, în perspectiva alegerilor din toamnă, Sorin Frunzăverde menționa că „protocolul va fi respectat. Vin alegerile din toamnă, iar USL trebuie să aibă o atitudine matură, nu ca cea de la locale, când PSD a avut comportamentul pe care l-a avut“.

O motivaţie în plus pentru păstrarea USL o reprezintă şi faptul că CCR a respins legea propusă de social-liberali pentru alegerea parlamentarilor prin vot uninominal, dintr-un singur tur. Asta înseamnă că la scrutinul de la toamnă toate partidele care trec de pragul de 5% vor fi reprezentate în Parlament, o colaborare strânsă în cadrul USL fiind necesară pentru obţinerea majorităţii în viitorul Parlament.

„Din punct de vedere tehnic şi strategic, legea care va reglementa alegerile din toamnă este esenţială“, a precizat Frunzăverde. Întrebat cine va fi şef de campanie în judeţ, la toamnă, liderul USL a spus că „dacă toată lumea este de acord, pot să fiu eu, având în vedere că nu candidez la parlamentare“.

Nina Curiţa

4 Comments

  1.  VA RASPUND EU DE CE TREBUIE SA RAMANA UNITA USL…:CIOLANUL ESTE MARE….TREBUIE TINUT STRANS ALTFEL SE DUCE LA ALTII….

  2.  Nimeni nu te-a mai vrut in judetul asta, care de ani de zile il conduci tot pe ultimul loc din tara, inainte de vot ai stiut ca Vela iti da ceata pentru consiliu judetean si ai ales repede tabara Iliescu – Voiculescu – Ponta …. pe cine intrebam inainte de alegeri erau scarbiti de tine, toate lumea stie cine esti si ce probleme ai la chefurile tale cand umilesti propi oameni si imparti pumni si picioare …. daca Dumnezeu te mai ingaduie in intelepciunea sa, stie el de ce, cei rai infloresc pentru pierzare, imi faci sila…. si imi e mila de judetu asta pe care lai dus la saracie..

  3.  nu va e rusine?ati pupat fundul lui roman,apoi cel al lui base,acum usl?totul pentru interese personale,/……sa nu mai vb de pupincuristii de pe langa mana grea a marelui om politic…..adevarat,mai sa ne inchinam si sa pupam mana ca si ceilalti urmeaza…rusine sa va fie .nu este curios cum nimeni nu are curajul de a comenta la adresa asta?popor ingrat si las…..

Adaugă comentariu