Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Discuţiile furtunoase de joi din şedinţa BPJ- ului liberal au pus capăt unui şir de polemici şi atacuri publice, care au avut loc în ultima perioadă în interiorul filialei judeţene.

Scorul categoric de 25-5 arată că majoritatea liberallilor din judeţ nu mai acceptă asemenea ieşiri. Cu conturi sparte de hackeri şi stenograme făcute publice în ziua premergătoare şedinţei, cu tot felul de declaraţii agresive, probabil a fost o şedinţă cu o miză mult mai mare decât o banală excludere. Apărătorii lui Torma din organizaţia Reşiţa, care au dat năvală peste membrii BPJ, au realizat şi ei că dorinţa de conservare a unui aliat împotriva lui Vela a fost sortită eşecului. Apărarea lui Torma prezentată de consilierul municipal Luci Peia, argumentată şi cu faptul că PNL Reşiţa a dat un viceprimar la PSD ca să le fie bine, a inflamat şi mai mult spiritele.

Faptul că primarul din Moldova Nouă s-a afişat în campanie alături de PSD, iar la acţiunea electorală din Moldova Nouă a conducerii PNL nu a organizat măcar o întâlnire cu cetăţenii, sau nu a participat la nici o întâlnire electorală alături de Marcel Vela în comunele din Clisura Dunării au fost alte reproşuri aduse edilului din Clisură, care au cântărit mai mult decât unele afirmaţii la adresa colegilor liberali. Un discurs convingător a avut şi Valeria Schelean care spunea că „în PNL este nevoie de disciplină“. Unii liberali susţin că Schelean, prin ceea ce a spus joi în BPJ, şi-ar fi reparat nişte greşeli faţă de partidul care a făcut-o parlamentar.

Având în vedere că PSD a obţinut în Moldova Nouă un scor dublu faţă de cel obţinut de PNL, excluderea era iminentă. Un ajutor de la Ludovic Orban, la care se aşteptau cei din Reşiţa, aproape ca şi garantat de către consilierul local liberal Hadrian Popescu, cel care susţine că are o relaţie privilegiată cu liderul PNL, nu a mai ajuns să le dea satisfacţie. Câţiva dintre membrii BPJ spun că, probabil, Orban are lucruri mai importante de făcut decât să întervină în favoarea unor liberali care fac blat cu PSD, el fiind cel care spunea că liberalii să ia bâta şi să lupte împotriva social-democraţilor.

Dacă a mai analizat şi rezultatul alegerilor din 26 mai în care Filiala Caraş-Severin condusă de Marcel Vela s-a situat peste media naţională în Top 10, iar organizaţia din municipiul Reşiţa are un rezultat sub media judeţeană obţinută de filială, se explică de ce joi miza a fost mult mai mare decât excluderea a trei liberali apropiaţi de PSD, care ştiau la ce se expun.

Poate chiar cu bătaie la liberalul care va candida anul viitor pentru funcţia de preşedinte al judeţului Caraş-Severin.

Nina Curiţa

Adaugă comentariu