Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Fie din greşeala unui funcţionar, fie din dorinţa de… reciclare, foştii abonaţi ai CET au primit, în plină iarnă, plicuri imprimate cu Sfintele Paşte 2014.

Chiar dacă vremea Iepuraşului a trecut din luna aprilie, iar marile magazine au început să vândă globuri în aşteptarea lui Moş Crăciun, iată că Guvernul l-a adus din nou pe iepuraş în casele oamenilor. Sau, mai bine zis, în casele reşiţenilor care dârdâie de vreo două luni, fără căldură şi apă caldă, în aşteptarea ajutoarelor de urgenţă. „Am primit acasă o înştiinţare cum că dosarul meu pentru banii de centrală a fost trimis la Guvern, iar acesta a aprobat banii, ne scrie o reşiţeancă. Asta ca să nu avem dubii în legătură cu culoarea votului din 16“. Şi asta nu e tot! „În aceeași zi am primit, într-un plic imprimat cu «Sfintele Paște 2014», o scrisoare de la o firmă cu oferte de centrale. Aceasta este, după cum zic ei, corelată cu suma primită de la stat ca ajutor de urgenţă. Mai mult decât atât, scrisoarea de la respectiva firmă este personalizată, şi mi se adresează direct, pe ea apărând numele meu. Sunt curioasa de unde știa atât de sigur o firmă privată ca eu sigur primesc 2.000 de lei dacă eu am aflat oficial chiar ieri“, ne-a spus femeia, revoltată vizavi de divulgarea datelor sale private către o firmă, deşi legea nu permite acest lucru.

Ciclul de scrisori purtând semnul ouălor roşii ale Iepuraşului nu este singular. Înaintea primului tur, preşedintele CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, sesiza faptul că anul acesta, în premieră, persoanele îndreptăţite să primească ajutoare alimentare din partea Uniunii Europene prin programul PEAD au primit mai întâi nişte cupoane. Asta deşi niciodată până acum n-au mai fost transmise asemenea cupoane, iar ajutoarele n-au ajuns nicăieri în teritoriu, urmând să fie acordate la o dată ulterioară alegerilor.

 

1 Comment

Adaugă comentariu