Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reșițeanul Daniel Crista a participat săptămâna trecută la Campionatul Mondial de Mountainbike Maraton. Ciclistul cărășean a ocupat la finalul cursei locul 126 din 183 de participanți, iar pe parcursul acesteia a avut și puțin ghinion. A făcut de două ori pană, dar n-a renunțat și a reușit să parcurgă cei 105 de km.

După această competiție, Daniel Crista va participa la prima etapă a Turului României, iar traseul va fi plasat între Alba Iulia și Sibiu.

„Este prima participare a României la Campionatul Mondial, nu țin minte să mai fi participat un alt român la un astfel de Campionat Mondial MTB Maraton. Întrecerea a avut loc în Italia, iar organizatorii susțin că este cel mai greu traseu de până acum. A trebuit să parcurg 105 km cu 4300 de metri diferență de nivel. Și la șosea dacă există o etapă de genul este una infernală. A fost însă o experiență foarte bună, desi nu prea m-am distrat. Ritmul de concurs a fost unul foarte alert și cam în egală măsură distanța și dificultatea traseului reprezintă maratonul. Pentru mine urmează Turul României. Vor fi cinci etape, iar a doua etapă va fi cea mai grea. Ar trebui să ma descurc destul de bine, dar sunt puțin obosit după acest Campionat Mondial și e posibil să nu fiu recuperat fizic 100%”, a declarat ciclistul Daniel Crista.

Reșițeanul a plecat ultimul în cursa din Italia, deoarece startul se face în funcție de punctele UCI câștigate. De asemenea, acesta dorește să mai concureze la acest gen de competiții, dar cu o bicicletă mult mai performantă și mult mai ușoară.

Adaugă comentariu