Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Liberalul Dan Stan acuză faptul că operatorul de apă și canalizare a devenit proprietatea privată a PSD Caraș-Severin. Şefa PSD susţine însă că nici măcar nu încearcă să îi înţeleagă frustrările.

În afirmațiile postate pe o rețea de socializare, avocatul Dan Stan se bazează pe informații din interiorul AquaCaraș. Potrivit acestuia, angajații AquaCaraș au fost constrânși să semneze pentru listele PSD pentru europarlamentare, iar persoanele cu funcții de conducere au fost obligate să semneze adeziuni la PSD, fiind atenționate că urmează să fie evaluate, la sediul partidului, chiar de noua șefă a social-democraților cărășeni, Luminița Jivan.  „Cum adică să se prezinte angajații unei societăți comerciale la sediul partidului și să îi evaluați dumneavoastră? Vreți să îi umiliți? Mi-ați dat o idee, s-ar putea să mă apuc de niște procese de hărțuire a angajaților de la SC AQUACARAȘ SA și să vă chem ca martor in instanță”, atenționează Dan Stan.

Acesta mai acuză și faptul că angajații AquaCaraș ar fi fost folosiți să repare sediul și să pună flori și brăduți, înainte de venirea lui Liviu Dragnea la Reșița, existând în acest sens și un filmuleț: „Aveți documente pentru prestarea serviciilor către PSD de către angajații societății? De ce nu puneți membrii de partid să achite cotizațiile și să faceți de acolo cheltuielile?”. Liberalul amintește și că adevărații acționari ai societății, „patronii”, sunt toți locuitorii județului, și nu un partid, iar în cazul falimentului AquaCaraș, datoriile fiind de aproximativ 13 milioane de euro, tot cetățenii vor plăti aceste datorii.

Şefa PSD Caraş-Severin, Luminiţa Jivan, susţine însă că afirmaţiile lui Dan Stan sunt strigătoare la cer. „Cum să iasă şi ei în faţă altfel decât acuzându-mă pe mine? Ştiu că se fac multe chestii în numele meu, pe unii îi pot opri, pe unii nu. Dar unele lucruri care mi se întâmplă sunt atrocităţi. Neg orice acuzaţie pe care o susţine dl Stan. Şi vreau să intenteze procese de hărţuire, pentru că şi eu voi intenta dacă domnul Stan mă mai hărţuieşte public cu lucruri pe care nu le poate demonstra“, a spus Luminiţa Jivan.

Liberalul Dan Stan mai aduce în discuţie şi datoriile operatorului de apă. „De asemenea, societatea are restanțe la achitarea redevenței către municipii și orașe, numai către Reșița având restanțe de aproximativ 1 milion de euro. Deci, municipiul Reșița este lipsit de 1 milion de euro la buget, sumă care ar putea să acopere jumătate din cofinanțarea proiectelor europene sau o parte din salariile angajaților. […] Solicit public președintelui Consiliului Județean și celor opt primari ai municipiilor și orașelor, acționare la SC AQUACARAȘ SA, precum și consilierilor județeni și locali, să ia măsuri urgente pentru achiziționarea unui audit extern care să clarifice situația reală a societății, audit care să fie făcut public.”, a mai adăugat Dan Stan.

„Există un Consiliu Judeţean, nişte acţionari acolo, să se adreseze lor. Ce treabă am eu cu prostul management al unei societăţi? A, că există un director care, după ce şi-a făcut treburile pe acolo, o ţine tot în concedii medicale, nu mai este vina mea. Să îşi facă treaba sau să plece. Alte lucruri nu am ce să declar, ce să discut. Ştiu că şi dl Stan are frustrările dumnealui pe care nu mă străduiesc să le înţeleg dar, dincolo de orice, am pretenţii de la un avocat cum este dânsul“, a mai spus preşedintele PSD Caraş-Severin, Luminiţa Jivan.

3 Comments

  1. Intrebare catre PSD-ISTI la persoana fizica: cum puteti sa va lasati condusi de una ca asta?Chiar asa rau ati ajuns, unde va e demnitatea de om, de barbat ? Poate careva sa imi raspunda dintre voi?

    • Da,esti misogin pana la Dumnezeu si inapoi!Mocioalca a foat „”foarte barbat”” in tot ce a facut,nu-i asa?Il regreti pana la lacrimi,se vede!

Adaugă comentariu