Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Acesta este planul primarului Ioan Popa, care ne-a vorbit despre un proiect depus spre finanţare marţi şi care ar putea schimba în bine faţa urbei.

O microhicrocentrală montată pe Bârzava, care va produce curent pentru iluminatul promenadelor de pe malurile cursului de apă, decolmatarea şi refacerea malurilor râului, dar şi crearea unui luciu de apă de aproape un kilometru sunt doar câteva dintre beneficiile unui proiect depus marţi, spre finanţare, de municipalitatea reşiţeană.

„Am avut o şedinţă de îndată cu două puncte pe ordinea de zi, ne explică primarul Ioan Popa. Unul dintre ele a fost un proiect transfrontalier pe care-l facem împreună cu Zrenjanin, şi care trebuia depus marţi, când a avut termen limită de depunere, cu realizarea decolmatării unei bucăţi din Bârzava, circa 3 kilometri, realizarea unui stăvilar şi a unei ecluze, lângă care se ataşează o microhidrocentrală pentru producerea de curent electric. Curent cu care să se alimenteze iluminatul pietonal din imediata vecinătate a Bârzavei. Ea va crea un luciu de apă de circa 7-800 de metri lungime, un lucru foarte bun. Dar dacă mă întrebaţi pe mine, principalul avantaj este posibilitatea de a decolmata Bârzava şi de a-i reface malurile“.

Edilul ne-a asigurat că deşi proiectul a fost încărcat pe site în ultima zi, a fost depus în termen, concluzionând: „Sper să se aprobe proiectul şi sper să beneficiem de o Bârzavă mai frumoasă în interiorul oraşului“.

4 Comments

 1. Nu ar fi mai bine ca primaria sa isi concentreze resursele catre adevaratele probleme ale orasului ca: locuri de munca, curatenie, micsorarea poluarii, refacerea drumurilor etc ?

  Masini electrice, hidrocentrale pe Barzava, platani pe drum ….

  O sa fim ca aia care fac rate la banca sa isi cumpere ultimul telefon insa dau beep-uri ca nu mai au bani de abonament…. Totul pentru imagine.

  Ex-Tinctor

  • Bennnnnnnyyyyy Reply

   Voi si multi altii inca traiti in vremea comunismului si aveti o mentalitate ca atare: credeti ca presedintele da de lucru, ca presedintele scade sau creste pensiile… credeti ca primarul angajeaza, ca primarul taie si spanzaura… Trebuie sa intelegeti ca primarul nu poate sa va angajeze pe persoana fizica la el acasa, in curtea personala! Tocmai astfel de investitii duc la crearea unui oras modern si atrag oameni, investitori si creaza locuri de munca! Haideti sa intelegem cum functioneaza economia! Stimate domn, dumneata habar n-ai ce vorbesti, pai: hidrocentrala pe barzava, masinile electrice, pomii plantati nu reduc poluarea? Nu stiu de ce, dar am impresia ca esti un postac PSD fara prea multe circumvolutiuni! Resita se paote lauda cu proiecte mult mai faine decat orase cu buget muuuuuult mai mare, nu putini Timisoreni il lauda pe primarul din Resita! Dar noi nu stim sa apreciem cand un om bineintentionat si capabil este la conducerea orasului!

  • Tipic romanesc, daca se face ceva nu e bine daca nu se face la fel.Eu nu mai locuiesc in Resita de 15 ani dar mai ajung in zona periodic.Daca acest primar ar fi venit la putere macar cu vreo 10 ani in urma, cred ca multi tineri nu mai plecau din oras.Acum este destul de greu sa-i mai aduci inapoi si desigur sa faci tot ce nu au facut altii, timp de 20 ani.Ce sa zic, e bine si acum decat niciodata.Domnule primar, toata stima si nu bagati in seama carcotasii, vorbesc si ei ca sa nu taca.

   • Sa mori tu ca asa e Daniel?

    Dar mataluta de ce nu mai esti in Resita? Hai in Resita sa vezi cum este, hai sa vezi ce locuri de munca poti gasi sa vezi unde poti sa iti angajeti copilul care termina o facultate. Sa respiri aerul plin de praf de la orasul necuratat si de la poluarea de la TMK. Sa vezi seara cum orasul e plin de cete de concetaeni care te iau la bataie. Sa vezi cum e plin orasul de gropi. Sa vezi cum pleaca oamenii disperati in Germania la ingrijit de batranii altora, batranii si familia lor ramanad singura aici.

    Insa tu nu traiesti in Resita ci intr-un oras OK, civilizat. In care masinile de gunoi nu iau gunoiul la 9 dimineata ci la 5-6, asta insa dupa ce s-a spalat si maturat orasul tau.

    Asta e.

    Carcotasul Ex-Tinctor

Adaugă comentariu