Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Pentru al doilea an consecutiv, în cadrul fazei județene a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la baschet pentru echipe de liceu va avea loc competiția memorială Cupa KEBS.

Întrecerea organizată de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, Liceul Teoretic „Traian Vuia“ Reșița și Adrian Bălteanu este programată la acest final de săptămână, pe 21 și 22 februarie. Gazda competiției va fi sala de sport a Liceului Teoretic „Traian Vuia“ din Reșița. Vor participa șase echipe masculine, de la instituții de învățământ din județul Caraș-Severin, împărțite în două grupe: Liceul Teoretic „Traian Vuia“ Reșița, Colegiul Național „Mircea Eliade“ Reșița și Liceul Tehnologic Bocșa (în Grupa I); Colegiul Național „Traian Lalescu“ Reșița, Liceul Tehnologic „Clisura Dunării“ Moldova Nouă și Colegiul Național „C.D. Loga“ Caransebeș (în Grupa a II-a).

Sâmbătă, 21 februarie, cu începere de la ora 10, vor avea loc meciurile din grupe, iar duminică, 22 februarie, cu start tot de la 10, sunt programate semifinalele și finalele. Echipelor din afara Reșiței care se vor califica în semifinale li se va deconta transportul pentru meciurile de duminică. Premiile sunt atractive: Cupa KEBS pentru echipele de pe primele trei locuri; medalii „Cupa KEBS“ pentru toți sportivii de la echipele clasate pe locurile I-III; diplome Cupa KEBS pentru toți sportivii participanți; tricouri personalizate pentru toți sportivii și oficialii; mingi oficiale Molten și mingi de antrenament; premii individuale pentru coșgheter și cel mai tehnic jucător; premiul Fair-play pentru cea mai frumoasă galerie; plachete și medalii pentru organizatori; Cupa KEBS, transmisibilă pentru echipa campioană; diplome de participare la faza județeană a ONSS pentru toate echipele. Câștigătoarea va reprezenta județul Caraș-Severin la faza de zonă a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la baschet.

Cupa KEBS este organizată la inițiativa lui Adrian Bălteanu, în memoria fiului său Caius, decedat în tragicul accident rutier din 6 mai 2011, de la Pădureni (județul Timiș). Caius Bălteanu era elev al Colegiului Național „Traian Lalescu din Reșița, pasionat de baschet și de grafitti, KEBS fiind semnătura sa pe desenele pe care obișnuia să le facă pe ziduri și pereți.

Adaugă comentariu