Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sondajul este una dintre soluţiile prin care se va stabili candidatul la primărie în unele localităţi.

Când a fost la Reşiţa pentru a anunţa faptul că Sorin Frunzăverde va fi candidatul PNL la preşedinţia CJ, Dan Radu Ruşanu spunea atunci că „primarii PDL aflaţi în funcţie care trec la PNL vor avea întâietate pentru a candida din nou“.

Probleme apar însă acolo unde USL avea deja candidat comun şi ar fi avut şanse de câştig mai mari decât ale primarilor PDL în funcţie. Evindent că, prin trecerea primarilor PDL la PNL, şansele de câştig ale acestora cresc. Atunci când şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al CJ, Sorin Frunzăverde a fost întrebat şi de această situaţie, adică ce se întâmplă acolo unde candidatul PNL ar avea şanse mai mari decât actualul primar.

„O să vedem. Vom face un sondaj şi cine stă cel mai bine va candida la funcţia de primar. În orice caz, vom avea discuţii, iar eu nu vreau decât să găsim o soluţie armonioasă pentru astfel de cazuri“, a spus Sorin Frunzăverde. Şeful PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, este de aceeaşi părere. Mai mult, Vela ne-a declarat că „ideal este să ne înţelegem cu calm, răbdare şi înţelepciune, eu personal optând pentru liste comune. Acolo unde totuşi sunt divergenţe, pentru clarificarea tuturor, sondajul comun este cea mai corectă soluţie. Dacă nici atunci nu se armonizează echipele, alternativa va fi o confruntare electorală, dar sportiva, candidându-se separat sub siglele PNL şi respectiv PSD, conform Protocolului USL. Indiferent de situaţie, scopul nostru comun este ca din suma voturilor politice ale PNL şi PSD, să rezulte un total al USL care să ne situeze în data de 10 iunie în topul judeţelor din România. Numai aşa putem trimite cărăşeni, fie liberali, fie social-democraţi în noul Guvern de la Bucureşti, care să promoveze şi să susţină proiecte şi investiţii importante pentru toti cetăţenii din Caraş-Severin“.

Nina Curiţa

Adaugă comentariu