Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cinci şcoli cărăşene s-au înscris în competiţia Kinder Felie de lapte şi luptă pentru cărţi noi şi colţuri de lectură.

Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz Reşiţa, Liceul Tehnologic „Decebal“ Caransebeş, Şcoala Gimnazială Fîrliug, Şcoala Gimnazială Berlişte şi Şcoala Gimnazială „Romul Ladea“ Oraviţa îşi aşteaptă votanţii pe site-ul feliedelapte.kinder.com, iar bibliotecile acestor şcoli pot câştiga unul dintre cele 15 premii constând într-o mulţime de cărţi noi şi colţuri de lectură. În plus, votanţii pot fi câştigătorii, prin tragere la sorţi, ai unui premiu de poveste pentru acasă.

În cărţi vom întâlni mereu modele de viaţă care ne inspiră şi care ne ajută să ne dezvoltăm personalitatea. Când îndrăgim un personaj, îi preluăm din încredere, din valori şi, uneori, chiar din strategii. În lumea poveştilor ne găsim curajul de a ieşi din situaţii oricât de dificile. Cărţile ne întăresc, ne dezvoltă limbajul şi ne învaţă să gândim creativ“, au motivat organizatorii implementarea acestei competiţii. 

2 Comments

  1. De cladirile bibliotecilor nu s-a mai ocupat nimeni de 30 de ani. Poate de 40 de ani. Usi care nu se inchid, tamplarie la limita meseriei dar multa demagogie din paretea celor care conduc judetul sub un partid sau altul. Domnilor de la Primarii care va ocupati de biblioteci sunteti o rusine nu doar pentru romani si pentru Romania dar si pentru omenire. Voi arata lumii cum parazitati.

  2. Telefonul verde al Primariei Resita 0800410010 nu functioneaza. Tel de la Invatamant 0355 429868 este de neatins, comunic pe aceasta cale ca in cateva saptamani va veni o echipa de la televiziunea canadiana care va face un reportaj despre tamplarie, usi si ferestre la toate bibliotecile din Resita. Materialul va fi eliberat pe retele mari de televiziune. Materialul a plecat despre o usa metalica fabricata din cornier si platbanda din otel care este la fel de veche si de proasta ca si atunci cand a fost montata in anul 1983. Libraria se gaseste in Zona Pietei Gara Resita Sud. Interventiile noastre pana acum s-au dovedit ineficiente desi pe cladirea Consiliului Judetean Caras Severin exista un gigant baner cu Presedintele Romaniei si Programul Educatie. Facem un apel la presa scrisa si audiovizualului sa se plaseze in aceeasi linie cu noi si cu interesul cetateanului.

Adaugă comentariu