Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Bilanţul instituţiei pentru anul 2014 a arătat creşteri ale eficienţei şi soluţionări rapide ale cauzelor.

În cadrul adunării generale a judecătorilor şi asistenţilor judiciari din cadrul Tribunalului Caraş-Severin, la care au participat cei patru preşedinţi ai judecătoriilor cărăşene au fost prezenţi, pentru prima dată la o şedinţă de bilanţ în județ, şi ambii reprezentanţi ai tribunalelor în CSM.

Datele statistice referitoare la activitatea Tribunalului cărăşean arată că în cursul anului 2014 au fost soluţionate 12.179 de dosare, volumul de activitate fiind în scădere semnificativă faţă de anul precedent cu circa 31%. Pe Secţia I civilă au fost soluţionate în perioada de referinţă 3.218 cauze, pe Secţia a II-a – 4.030, iar pe Secţia penală – 501. Încărcătura pe judecători a fost mai mare pe Secţia a II-a civilă, respectiv 938 de dosare per judecător.

„Indicele general de operativitate la nivelul Tribunalului Caraş-Severin a fost de 87,47%, mai ridicat în materie penală, unde celeritatea ţine de esenţă, operativitatea aici fiind de 98,43%. În ceea ce priveşte indicele de desfiinţare, pe Secţia I civilă au fost pronunţate 2.934 de hotărâri, din care au fost desfiinţate (integral sau parţial) 27 de către instanţele superioare (Curtea de Apel sau Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie). La Secţia a II-a au fost pronunţate 3.822 de hotărâri din care au fost desfiinţate 26, iar la cea penală, din 126 de hotărâri pronunţate au fost desfiinţate trei – una integral şi două parţial“, a precizat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

Ambii membri ai CSM prezenţi la conferinţa de presă ce a avut loc după prezentarea bilanţului au ţinut să adreseze felicitări atât pentru pregătirea profesională a judecătorilor şi personalului auxiliar, pentru colaborarea instituţională cât şi pentru imaginea Justiţiei creată opiniei publice. 

1 Comment

  1. Pai atunci trebuie sa mutam dosarele din provincie la Rasita ca sa nu mai pierdem anii….

Adaugă comentariu