Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sala Polivalentă a fost, recent, gazda primului turneu de şah rapid din 2013, unde şi-au dat întâlnire 36 de jucători, cu o notă aparte pentru Traian Popescu, venit special tocmai de la Craiova, în timp ce unii dintre reşiţeni nu au ajuns la competiţie.

Reamintim, la seniori, locul întâi a fost ocupat de Mihai Bolintiş, cu maximum de puncte, 5, secondat de Lus Horia Chiţibea, Corneliu Buşu şi Gheorghe Stroescu, fiecare cu câte 4 puncte. Apoi, în întrecerea juniorilor, podiumul a fost alcătuit din Cristian Daniel Pădurean, 3,5 puncte, Cristian Daniel Korcsek, 3 puncte şi Dorian Ion Burciu, 2,5 puncte. La junioare s-a impus Daria Maria Zglimbea, iar la copii opt ani cel mai bun a fost David Alexandru Korcsek.

„Apreciem pariciparea numeroasă, în condiţiile în care nu s-au acordat premii în bani, ci numai cupe, medalii şi diplome, oferite din fondurile proprii, a precizat Mihai Bolintiş, secretarul Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin. Totodată, remarcăm evoluţia tânărului Cristian Daniel Pădurean, clasat pe locul cinci în clasamentul general“.