Caraş-Severin, Romania

 

Sâmbătă, 7 mai, instanţa a decis ca suspectul în cazul crimei de la Răcăşdia să fie arestat preventiv pentru 29 de zile. „Acesta a făcut declaraţii în faţa instanţei, recunoscând că a lovit-o pe concubina sa timp de aproape o oră. Suspectul nu a dorit să depună recurs“, ne-a declarat Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

Vineri, în jurul orei 5.00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin a fost sesizat prin Apelul unic de urgenţă 112 despre faptul că Florea D., din Răcăşdia, în urma unui conflict spontan cu soţia sa a lovit-o pe aceasta cu pumnii şi picioarele. În urma loviturilor primite, femeia a decedat.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin s-a constituit echipă complexă de cercetare care s-a deplasat la faţa locului. Potrivit procurorului care instrumenează cazul, victima, în vârstă de 55 de ani, a fost găsită decedată la un sălaş, cu urme de lovituri pe corp. Suspectul a fost identificat, s-au efectuat actele premergătoare, urmând să fie începută urmărirea penală şi întreaga procedură. Astăzi, procurorul va merge în instanţă cu propunere de arestare a suspectului, în vârstă de 60 de ani.

„Am aflat şi eu, cu stupoare, despre crima petrecută. Ce pot să vă spun este că Danciu Florea, cel bănuit de omor, obişnuia să consume băuturi alcoolice. Acesta a venit la Răcăşdia din Naidăş, prin anii 1990 sau 1991, după ce s-a desfiinţat CAP-ul de acolo. Şi-a cumpărat o casă unde locuia cu concubina pe care se spune că a ucis-o azi-noapte. Locuia la capătul satului. Astfel de oameni ne fac de ruşine. Şi acum câţiva ani (2007-n.r.), la rugă, a mai avut loc un omor“, a declarat Mirco Lechici, primarul comunei Răcăşdia.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu