Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sute de elevi au luat cunoştinţă cu tehnica de luptă şi au fost instruiţi de cadrele ISU Semenic.

Pentru că timpul petrecut la o subunitate de intervenţie a pompierilor militari nu e niciodată suficient pentru copiii şi tinerii care ajung acolo, anul acesta, pentru că ziua de 1 Iunie a fost într-o sâmbătă, la nivelul conducerii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“ s-a hotărât ca porţile să rămână „deschise“ pe parcursul întregii săptămâni. Astfel, la Reşiţa, marţi, aproximativ 250 de copii din ciclul primar şi gimnazial au vizitat sediul pompierilor militari.

„Pentru că este mai bine să previi decât să intervii, noi exploatăm la maxim fiecare prilej pe care îl avem pentru a îi aduce pe copii să vadă ce fac pompierii adevăraţi. Bucuria noastră cea mai mare este că, măcar atunci când sunt pe punctul de a pleca, vizitatorii noştri ştiu că nu trebuie să sune la 112 decât într-o situaţie de urgenţă şi că nu trebuie să se joace cu focul. Vom vedea dacă îşi vor mai aduce aminte de aceste lucruri şi când vor fi mai mari şi «maşinile roşii» nu vor mai fi la fel de interesante“, ne-a declarat locotenent Adriana Marghescu, ofiţerul de relaţii publice al Inspectoratului.

În clubul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa, copiilor le-au fost prezentate pricipalele atribuţii ale inspectoratului, precum şi situaţiile de urgenţă în care intervin pompierii militari. Apoi, preşcolarii şi elevii de gimnaziu au coborât pe platou pentru a li se prezenta tehnica de intervenţie. Totodată, subofiţerii pompieri le-au făcut copiilor o demonstraţie prin stingerea unui incendiu, după care aceştia au făcut cunoştinţă cu pirotehniştii, care le-au prezentat muniţii şi proiectile de exerciţiu. Surpriza cea mai mare pentru tineri a reprezentat-o sesiunea de facepainting şi împletituri din baloane colorate.

De pictarea pe feţele celor mici atât a însemnelor de pompieri, cât şi a altor figuri s-au ocupat tinerii voluntari de la Centrul de Voluntariat Reşiţa. Ceaiul cald servit copiilor la plecare i-au făcut să uite că vremea nu a fost de partea lor, mulţi dintre ei afirmând că „am cam îngheţat de frig, dar a meritat!”.

Flavius Rotariu


Adaugă comentariu