Caraş-Severin, Romania

SASCA MONTANĂ – În perioada 1-6 iulie va avea loc în localitatea Sasca Montană cea de-a treia ediție a taberei ortodoxe de creație „Credință și artă pentru toți”, organizată de Sectorul Social – Filantropic, Misionar și Activități cu Tineretul al Episcopiei Caransebeșului în colaborare cu mănăstirea Nera.

Vor participa 25 de copii cu vârste între 10-15 ani din parohiile partenere în cadrul proiectului „Tineri în Biserică” al Episcopiei Caransebeșului, din localitățile Caransebeș, Rusca Montană, Domașnea și Cornereva.

O parte dintre participanți sunt câștigători ai concursurilor religioase organizate în cadrul acestui proiect care participă la tabără drept recompensă pentru efortul lor, ceilalţi fiind copii proveniți din familii aflate în dificultate. Pentru toți copiii tabăra este oferită în mod gratuit. Pe parcursul celor șase zile, ei vor fi initiați în tainele sculpturii în lemn, sub îndumarea sculptorului George Molin, vor învăța să confecționeze icoane din semințe, vor face drumeții în aer liber, vor vizita mănăstirea Nera și vor lua parte zilnic la un program religios.

De asemenea, copiii vor participa la activități interactive cu caracter instructiv – educativ și ludic, precum și la discuții libere cu organizatorii. La finalul taberei, lucrările realizate de copii vor fi expuse și vernisate în cadrul unei festivități care se va bucura de prezența episcopului Lucian și a altor invitați. Momentul festiv va avea loc la mănăstirea Nera sâmbătă, 6 iulie 2013.

Mihai Ciucur

Adaugă comentariu