Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Icoana Sfintei Fecioare de Guadalupe va vizita, în perioada 22 – 25 septembrie, parohiile catolice din judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin. La Reşiţa, icoana cu chipul Sfintei Fecioare, despre care se spune că a apărut în mod miraculos pe mantia unui vizionar din Guadalupe (Mexic) în secolul al XVI-lea, va ajunge în 23 septembrie.

Aceasta va fi expusă spre închinare la Parohia romano-catolică „Maria Zăpezii“, unde nu va sta mai mult de o zi, potrivit organizatorilor acestui pelerinaj, Asociaţia „Darul Vieţii“, în colaborare cu parohiile romano-catolice.

La începutul anilor ’90, la propunerea părintelui Winrich, episcopii din Mexic au binecuvântat periplul acestei icoane în parohiile din întreaga lume pentru oprirea avorturilor. Cardinalul Posadas a fost unul dintre primii promotori ai icoanei, iar, în 13 mai 1991, Papa Ioan Paul al II-lea a recunoscut misiunea Sfintei Fecioare, numind-o „Misionara pe căile Pământului“. La 14 iunie 1991, icoana misionară a Sfintei Fecioare de Guadalupe şi-a început periplul prin America şi în lumea întreaga, continuând şi astăzi. Biserica Catolică a numit-o „Patroana copilaşilor nenăscuţi“.

Din pronia cerească, Asociaţia Darul Vieţii a primit o copie fidelă a icoanei, care poartă semnătura şi sigiliul Cardinalului Norberto Rivera Carrera, Arhiepiscop Primat de Mexic.

Sunt invitate îndeosebi persoanele care suferă de consecinţele avortului, care îşi doresc copii şi bolnavii.

Roxana Bălan Nafiru