Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Prim-vicepreşedintele PDL, Sorin Frunzăverde, a declarat că o primă dezbatere politică din această toamnă se va referi la modificarea Constituţiei.

Aşa cum presupune procedura, explică Sorin Frunzăverde, este greu de presupus că pe parcursul anului 2011 sau 2012, Constituţia va fi modificată, pentru că opoziţia nu doreşte acest lucru.

„Opoziţia o doreşte ca un demers strict politic, o acţiune specifică partidelor din opoziţie. Nu ştiu dacă benefică, dar clasică pentru grupările opoziţiei. Este important, însă, să începem discutarea modificării Constituţiei, pentru că vom câştiga un important interval de timp. Orice dezbatere de acest tip presupune un anumit tip de uzură şi o perioadă destul de lungă de discutare a diverselor probleme“, a precizat liderul democraţilor cărăşeni.

Acesta consideră că există doar în aparenţă un consens la nivel naţional în ceea ce priveşte parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari. „În realitate, atunci când începi să porţi discuţii pentru modificarea legii fundamentale, apar o serie de divergenţe, care nu pot fi eliminate decât în timp. Ori, din acest punct de vedere e esenţial ca această dezbatere să fie demarată, în mod responsabil, în toamnă, şi să continue pe parcursul anului viitor“, a mai subliniat Sorin Frunzăverde.

Anca Preda

Adaugă comentariu