Constantin Gruescu a implinit 89 de ani - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

OCNA DE FIER – Vineri, 12 aprilie, una dintre personalitățile Banatului Montan, Costantin Gruescu din Ocna de Fier, a împlinit frumoasa vârstă de 89 de ani.

Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, împreună cu Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților din Reșița, l-au sărbătorit pe cel care a pus în urmă cu mulți ani bazele primului muzeu privat de mineralogie estetică din România, chiar în ziua aniversară, prin deplasarea la Ocna de Fier, vineri după-amiaza, a unui grup de dansatori ai Formației de dansuri populare germane „Enzian” (coordonatori: Marianne și Nelu Florea), cu ajutorul căruia s-a organizat un scurt program artistic dedicat sărbătoritului.

Alături le-au fost și doi dintre membrii Formației „Banater Bergland”, Vincenzo Cerra și Ioan Zelko. Președintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin, Erwin Țigla, l-a felicitat pe sărbătorit și i-a înmânat Diploma de prieten prin excelență al etniei germane din Banatul Montan și o medalie jubiliară.

La sfârșitul programului, Costantin Gruescu i-a invitat pe toți cei prezenți în „Casa Binelui” și le-a povestit îndeosebi tinerilor despre mirajul adâncurilor Banatului Montan. Această deplasare face parte dintr-un proiect mai amplu, prin intermediul căruia sunt sărbătorite personalități bănăţene, indiferent de etnie sau confesiune.