Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Bucureştiul a tăiat vacanţa consilierilor reşiţeni, convocaţi de urgenţă la finele săptămânii trecute pentru a remedia problema deficitului.

Consiliul Local al municipiului Reşiţa s-a întrunit la sfârşitul săptămânii trecute într-o şedinţă extraordinară, ferită de ochii publicului. Consilierii Reşiţei au ieşit mai repede din vacanţă din cauza unui ordin ce punea în aplicare metodologia de încheiere a exerciţiului bugetar pe anul 2014, care-i obliga să aprobe o hotărâre prin care să acopere definitiv deficitul bugetar, atât la capitolul funcţionare a administraţiei locale, cât şi la cel al dezvoltării.

În total, la data de 31 decembrie 2014, autoritatea locală înregistra un deficit la capitolul dezvoltare cumulând 162.238 lei, bani ce au fost acoperiţi, potrivit impunerii guvernamentale, din excedentul bugetului local.

Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare s-a mai aflat un proiect care a fost aprobat de consilieri şi care s-a referit la acordarea, în anul 2015, de ajutoare de urgenţă familiilor sau persoanelor singure aflate în situaţii de necesitate din cauza calamităţilor naturale, incendiilor, accidentelor, precum şi pentru cazurile sociale deosebite. Limita minimă a cuantumului ajutorului de urgenţă acordat va fi de 100 de lei, iar cea maximă de 1.000 de lei. Fondurile necesare acordării ajutoarelor de urgenţă vor fi acoperite din bugetul local, aprobat pentru anul 2015.

Adaugă comentariu