Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – De şapte ani, în noiembrie sau decembrie, Camera Agricolă Judeţeană, structură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, organizează în oraşul de pe Valea Cernei o conferinţă pentru apicultori, cu teme ce-şi propun revigorarea acestei ramuri şi prezentarea unor metode de producere a mierii în condiţii ecologice, propice pieţei din Uniunea Europeană.

Ajuns la cea de-a VII-a ediţie, evenimentul are loc în acest an pe 14 decembrie, iar printre invitaţi se vor număra apicultori din ţară şi din judeţ, reprezentanţi ai formelor asociative din domeniu, ai Asociaţiei Crescătorilor de Albine şi ai Ministerului Agriculturii, dar şi autorităţi judeţene. Pe lângă subiectele legate de programul naţional apicol, se vor mai dezbate teme de actualitate, precum: noutăţi şi evoluţii în peisajul apicol din România, posibilităţi de finanţare a sectorului apicol, dar şi subiecte referitoare la potenţialul de dezvoltare a apiculturii ecologice.

În avampremiera acestui eveniment, mai exact, în 13 noiembrie, are loc o întâlnire pe probleme de ecocondiţionalitate cu reprezentanţii de la nivel central ai Consultanţei Agricole şi cu directorii Camerelor Agricole. Discuţiile se vor ţine tot în staţiunea de pe Valea Cernei, conform declaraţiilor ing. Pavel Nefiru, directorul Camerei Agricole Caraş-Severin.

Adaugă comentariu