Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reşiţa Trail Race 2015 organizează prima ediţie a concursului „Alergând la pădure“, care se va desfăşura duminică, 19 aprilie, şi va include două probe ce se vor derula în cea mai mare parte pe poteci şi drumuri forestiere.

Locul de plecare şi de sosire al participanţilor este stadionul „Mircea Chivu“, situat în cartierul reşiţean Valea Domanului. Startul pentru cele două probe va fi simultan şi se va da la ora 11.00, de pe pista de atletism a stadionului, unde va avea loc şi finalul cursei.

Organizatorii concursului de alergare montană sunt Laszlo Nicolae Kokovics şi Lucian Constantin, în parteneriat cu Asociaţia Bike Attack Reşiţa şi cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Reşiţa, Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport, Serviciului Judeţean de Salvamont şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Evenimentul se doreşte a fi unul caritabil. Deşi nu se percep taxe de participare, la prima ediţie a concursului „Alergând la pădure“ se va pune accent pe sprijinirea celor care sunt în dificultate, sumele obţinute din donații urmând să fie donate integral unei instituţii care se ocupă cu sprijinirea grupurilor de persoane dezavantajate. În acest an s-a decis ca donaţiile să ajungă la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Aurora“ din Reşiţa.

Probele concursului „Alergând la pădure“ sunt urmatoarele:

– Mini Cross: 3 km, având o diferenţă de nivel pozitivă de aproximativ 200 m, precum şi o diferenţă de nivel negativă de 200 m.

– Cross Reşiţa: 10 km, având o diferenţă de nivel pozitivă de aproximativ 450 m, precum şi o diferenţă de nivel negativă de 450 m.

Timpul limită pentru parcurgerea celor doua trasee va fi de 1, respectiv 3 ore. Concurenţii care nu se vor încadra în timpul limită nu vor mai fi cronometraţi şi vor fi adăugaţi în clasament după timpul ultimului clasat.